Politika

Ma teszi le az esküt az ötödik Orbán-kormány

Ma teszi le az esküt az ötödik Orbán-kormány

2022. május 24., kedd
Ma teszi le az esküt az ötödik Orbán-kormány

LEteszik az esküt az új kabinet tagjai az Országgyűlsében ma délután. Orbán 14 tárcavezetővel és 11 minisztériummal vág neki a következő 4 évnek.

A kabinet tagjai a bizottsági üléseken hazánk szuverenitásának erősítését, a nemzeti érdekérvényesítést, az országépítést, és a a családban és nemzetben való kötődés erősítését fogalmazták meg célul.

A leendő kulturális és innovációs miniszter a kulturális bizottság ülésén kijelentette, a kormány célja a kötődés erősítése a családban, a nemzetben, a hazával és Istennel.

Gulyás Gergely, aki a jövőben is Miniszterelnökséget vezető miniszter marad, az Igazságügyi Bizottság előtt azt mondta: nem lesznek megszorítások Magyarországon.

Országépítő munkaként írta le tárcája feladatát Lázár János építési és beruházási miniszterjelölt az Ország­gyűlés gazdasági bizottságának ülésén, ahol célként jelölte meg, hogy Magyarország 2030-ra legyen Európa legjobb helye.

Nagy István agrárminiszter szerint egy globális élelmiszerválságot kell leküzdenie Magyarországnak.

Nagy Márton a gazdaságfejlesztési miniszteri tárca leendő vezetője legfontosabb feladatként Magyarország fenntartható felzárkóztatását, a versenyképesség gazdasági és jogi feltételrendszerének fejlesztését nevezte meg. Navracsics Tibor pedig azért fog dolgozni, hogy a lehető legtöbb uniós forrást forgathassa az ország fejlesztésekbe.

Pintér Sándor – a közoktatás mellett az egészségüggyel kibővített – belügyi tárca leendő vezetője jelezte, nem egyedül akarja vezetni a területet, hanem törzsi vezetést szeretne. Palkovics László, technológiai és ipari miniszterjelölt arról beszélt, hogy a következő években az európai élvonalba kell emelni a magyar ipart.

A honvédelem a magyar védelmi rendszer bővítését, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminsizter pedig a magyar érdekek érvényesítését nevezte meg céljául. Varga Judit igazságügyi miniszter célja, hogy megtartsa a közös eredményeket, és folytassa a közös munkát.

(Magyar Nemzet)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.