Ma teszi le az esküt az ötödik Orbán-kormány

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

LEteszik az esküt az új kabinet tagjai az Országgyűlsében ma délután. Orbán 14 tárcavezetővel és 11 minisztériummal vág neki a következő 4 évnek.

A kabinet tagjai a bizottsági üléseken hazánk szuverenitásának erősítését, a nemzeti érdekérvényesítést, az országépítést, és a a családban és nemzetben való kötődés erősítését fogalmazták meg célul.

A leendő kulturális és innovációs miniszter a kulturális bizottság ülésén kijelentette, a kormány célja a kötődés erősítése a családban, a nemzetben, a hazával és Istennel.

Gulyás Gergely, aki a jövőben is Miniszterelnökséget vezető miniszter marad, az Igazságügyi Bizottság előtt azt mondta: nem lesznek megszorítások Magyarországon.

Országépítő munkaként írta le tárcája feladatát Lázár János építési és beruházási miniszterjelölt az Ország­gyűlés gazdasági bizottságának ülésén, ahol célként jelölte meg, hogy Magyarország 2030-ra legyen Európa legjobb helye.

Nagy István agrárminiszter szerint egy globális élelmiszerválságot kell leküzdenie Magyarországnak.

Nagy Márton a gazdaságfejlesztési miniszteri tárca leendő vezetője legfontosabb feladatként Magyarország fenntartható felzárkóztatását, a versenyképesség gazdasági és jogi feltételrendszerének fejlesztését nevezte meg. Navracsics Tibor pedig azért fog dolgozni, hogy a lehető legtöbb uniós forrást forgathassa az ország fejlesztésekbe.

Pintér Sándor – a közoktatás mellett az egészségüggyel kibővített – belügyi tárca leendő vezetője jelezte, nem egyedül akarja vezetni a területet, hanem törzsi vezetést szeretne. Palkovics László, technológiai és ipari miniszterjelölt arról beszélt, hogy a következő években az európai élvonalba kell emelni a magyar ipart.

A honvédelem a magyar védelmi rendszer bővítését, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminsizter pedig a magyar érdekek érvényesítését nevezte meg céljául. Varga Judit igazságügyi miniszter célja, hogy megtartsa a közös eredményeket, és folytassa a közös munkát.

(Magyar Nemzet)

Előző sztori

30 százalékkal több a magyarok keresete

Következő sztori

A Kálvária sugárúton kaptak el egy embercsempészt