Lemondásával próbálta megzsarolni a Jobbik elnökségét Jakab Péter

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Budapest, 2021. november 8. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetõje napirend elõtt felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. november 8-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Nem volt feszültségektől mentes a Jobbik országos elnökségének keddi ülése – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a nemrég tisztújításon átesett párt felső vezetésében most újra többségbe kerültek az elégedetlenkedők. 

Az elnökség egy része megelégelte, hogy a botrányos választási eredmény után mit sem változott a párt egyszemélyes vezetési rendszere, ezalatt nem is Jakab Pétert elnöki tevékenységét, hanem Molnár Enikő kabinetfőnök befolyását értik. 

A jelek szerint Molnár Enikő a mindenkori elnökség megkerülésével hoz egyszemélyi döntéseket,

melyekről a pártvezetés tagjait csak utólag értesítik. 

A keddi elnökségi ülésen már az elégedetlenek kerültek többségbe, és egy olyan működési szabályzat életbe léptetését javasolták, amelynek értelmében az elnökségi üléseken nem lehet jelen sem Molnár Enikő, sem pedig Németh Zsolt informatikai vezető, akit Szabó Gábor választmányi elnök jobbkezeként tartanak számon– értesült a lap. 

Az indulatok akkor eszkalálódtak, amikor

Jakab Péter a lemondásával igyekezett megzsarolni a teljes elnökséget. 

A zsarolás nem idegen módszer sem Jakab Pétertől, sem Molnár Enikőtől. Mi írtunk róla először, hogy a Jobbik tíz országgyűlési képviselője közül két személy visszalépése várható azzal a céllal, hogy mandátumukat mások átvegyék. 

Előző sztori

Orbán: megvédjük a rezsit és elvesszük az extraprofitot

Következő sztori

Márki-Zay Péter jelképe kísért még mindig Szeged utcáin?