/

Bor, mámor, veszély

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Borfesztivál kapcsán sokunknak a híres francia film, a Bor, mámor, Provance juthatna eszünkbe, csakhogy egy olvasónk felhívta a figyelmünket egy balesetveszélyes helyre is.

Van az a mondás, hogy a kevesebb néha több. Ebben az esetben pedig teljes mértékben megállná ez a helyét. A Szeged Napja programsorozat keretében a borrepertoár mellet számos bódéban árusítják a kereskedők különböző portékájukat. Ezzel nem is lenne semmi gond, ha azt mindenki a megfelelő helyen tenné, de évről évre több területet jelölnek ki erre az alkalomra. Egyre több bódé nyílik, és a város egyre több pontján van kirakodóvásár a programok alatt. Ennek hátulütője csak annyi, hogy ezzel szemben

Szeged városának területe nem nőtt, csak a fabódék lettek többen.

A programsorozat idejére Szeged belvárosa egy hatalmas vásárrá alakul, senki nem akarja azt, hogy éppen neki ne legyen hely. Nagy valószínűséggel nem az árusok pakolnak oda, ahová szeretnének, hanem a szervezők alakítanak ki minél több és minél nagyobb területet erre a célra. A balesetveszélyes pont is így keletkezhetett. Olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a „kirakodóvásár” jellegű árusítás egyik szélsőséges esetét látta meg a napokban, miszerint a Kárász utca és a Dugonics tér kereszteződésénél alig több mint egy méterre van az egyik ilyen árusító hely az úttesttől, ahol az autók másodpercenként mennek el az mellett. Mi is megnéztük a területet, és valóban így van. A csatolt kép bizonyítja.

Ezzel kapcsolatban olvasónk két veszélyhelyzetre hívta fel a figyelmünket

Az egyik, hogy a vásárlás közben a gyalogosok tényleg néhány centire, vagy maximum egy méterre vannak az úttesttől. A másik meglátás pedig az autósok irányába szól: a fabódék miatt az arra közlekedő gépjárművek vezetői sokkal nehezebben látják meg, ha valaki éppen át szeretne menni a gyalogátkelőhelyen a Kárász utca felé.

A kereszteződés egyébként is kényes pontnak számít a városban a hatalmas gyalogosközlekedés miatt, de így, hogy „beépítették” ideiglenesen, az autósoknak még nehezebb dolguk van észrevenni a gyalogosokat, vagy éppen tovább haladni.

Előző sztori

Nem a világ pénzét termelte tavaly a Szegedi Sport és Fürdők Kft.

Következő sztori

Mekk-mester díjas kivitelezések Szegeden