Közélet

Bor, mámor, veszély

Bor, mámor, veszély

2022. május 17., kedd
Bor, mámor, veszély

A Szegedi Borfesztivál kapcsán sokunknak a híres francia film, a Bor, mámor, Provance juthatna eszünkbe, csakhogy egy olvasónk felhívta a figyelmünket egy balesetveszélyes helyre is.

Van az a mondás, hogy a kevesebb néha több. Ebben az esetben pedig teljes mértékben megállná ez a helyét. A Szeged Napja programsorozat keretében a borrepertoár mellet számos bódéban árusítják a kereskedők különböző portékájukat. Ezzel nem is lenne semmi gond, ha azt mindenki a megfelelő helyen tenné, de évről évre több területet jelölnek ki erre az alkalomra. Egyre több bódé nyílik, és a város egyre több pontján van kirakodóvásár a programok alatt. Ennek hátulütője csak annyi, hogy ezzel szemben

Szeged városának területe nem nőtt, csak a fabódék lettek többen.

A programsorozat idejére Szeged belvárosa egy hatalmas vásárrá alakul, senki nem akarja azt, hogy éppen neki ne legyen hely. Nagy valószínűséggel nem az árusok pakolnak oda, ahová szeretnének, hanem a szervezők alakítanak ki minél több és minél nagyobb területet erre a célra. A balesetveszélyes pont is így keletkezhetett. Olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a „kirakodóvásár” jellegű árusítás egyik szélsőséges esetét látta meg a napokban, miszerint a Kárász utca és a Dugonics tér kereszteződésénél alig több mint egy méterre van az egyik ilyen árusító hely az úttesttől, ahol az autók másodpercenként mennek el az mellett. Mi is megnéztük a területet, és valóban így van. A csatolt kép bizonyítja.

Ezzel kapcsolatban olvasónk két veszélyhelyzetre hívta fel a figyelmünket

Az egyik, hogy a vásárlás közben a gyalogosok tényleg néhány centire, vagy maximum egy méterre vannak az úttesttől. A másik meglátás pedig az autósok irányába szól: a fabódék miatt az arra közlekedő gépjárművek vezetői sokkal nehezebben látják meg, ha valaki éppen át szeretne menni a gyalogátkelőhelyen a Kárász utca felé.

A kereszteződés egyébként is kényes pontnak számít a városban a hatalmas gyalogosközlekedés miatt, de így, hogy „beépítették” ideiglenesen, az autósoknak még nehezebb dolguk van észrevenni a gyalogosokat, vagy éppen tovább haladni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.