Az egész megyét kerékpározhatóvá tenné Lázár János

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összekötné a megyében lévő kerékpárutakat az építési és beruházási miniszter, ezzel létrehozva egy kerékpárút-hálózatot.

A miniszter a Rádió 7-nek azt nyilatkozta: a hódmezővásárhelyi-makói térség településeit járja, hogy a testületekkel a fejlesztési elképzeléseikről egyeztessen. Ilyenkor a kerékpárutak kérdése is fel szokott merülni.

A kerékpárutak Lázár szerint kettős célt szolgálnak: egyrészt az ott élők biztonságosabban juthatnak el egyik helyről a másikra, másrészt az egyre népszerűbb kerékpáros turizmust is élénkítik.

Az országgyűlési képviselő azt is elárulta, hogy a kiszombori képviselők azt kérték tőle, hogy a régi 43-as főút mentén épüljön meg a kerékpárút hiányzó szakasza Klárafalvától Kiszomborig.

Ez pedig ha teljesülne, akkor Szegedről egészen Makóig lehetne tekerni.

Szóba került az egyeztetések során a Királyhegyest Makóval összekötő kerékpárút építése is, ami azt is jelenti – hiszen a másik oldalról már el is indult a fejlesztés – hogy a Maros-parti várostól Mezőhegyesig lenne egy védett út. Emellett tervezés alatt van még a Hódmezővásárhely-Makó közötti kerékpárút is.

(Rádió 7)

Előző sztori

Újra kinyit a Sziki a hétvégén

Következő sztori

Átalakul a helyreállítási alap, Magyarország is kaphat belőle