Közélet

A taxik maximális hatósági díjáról vitáznak

A taxik maximális hatósági díjáról vitáznak

2022. május 6., péntek
A taxik maximális hatósági díjáról vitáznak

Botka a napirend megkezdése előtt azt mondta: a taxitársaságok keresték meg két hónapja a városvezetést, hogy a maximális hatósági díjat a taxik fuvarozásával kapcsolatban töröljék el. Elmondása szerint részletesen megvizsgálták a jogszabályokat, illetve más nagy városok, például Győr és Debrecen gyakorlatát, és megállapították, hogy az említett nagyvárosoknak nincs hatósági díj kiszabva a taxikra vonatkozóan.

Tápai szerint így is rengeteg kedvezménye van a taxis társaságoknak Szegeden, például a buszsávokat is használhatják. Szerinte mind a fiatalok, mind a nyugdíjasok sokat használják a taxik, előbbiek azért, mert nincsenek éjszakai tömegközlekedési járatok. Szerinte a taxizás a rendelet eltörlése miatt kiszámíthatatlanná válnak.

Szabó egy taxis társaságot keresett meg a rendelet kapcsán, akik elmondása szerint nem tudtak a tervezetről. Hozzátette azt is, hogy a példaként említett városokban, mint Debrecen, a városok jobb gazdasági helyzetben vannak, magasabb az életszínvonal. Tápaiba is belekötött: szerinte az éjszaka buliból haza taxizó fiatal számára a taxizás kényelmi szolgáltatás, ennélfogva nem elfogadható az érve mellettük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.