Sport

Nagyot küzdött, de nem jutott tovább a Pick Szeged

Nagyot küzdött, de nem jutott tovább a Pick Szeged

2022. április 7., csütörtök
Nagyot küzdött, de nem jutott tovább a Pick Szeged

Bár a Szeged hazai pályán teltház előtt 36-35-re legyőzte a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján a rivális Flensburg csapatát, nem volt elég a továbbjutáshoz az első meccsen szerzett négy gólos hátrány miatt.

A Pick Szeged számára borzasztóan kezdődött a mérkőzés, öt perc után már 0-3 volt az állás. Ezt követően tíz percig felváltva estek a gólok, ami a németek számára rendkívül kényelmes forgatókönyv volt, hiszen ekkor már megnyugtató előnyben játszhattak. A javuló védekezésükre alapozó házigazdák gyors ellenakciókkal 3-0-s sorozatot produkáltak, és egyenlítettek.

Támadásban jól teljesített a magyar bajnoki címvédő, ellenfele gyors ellencsapásait azonban nem tudta megfékezni. A szegediek a 27. percben vezettek először, viszont a szünetben ismét jobban álltak a vendégek. A második félidő elején a Szeged visszavette a vezetést, majd egy újabb hármas gólsorozat után a 43. percben már kettővel jobban állt a Flensburgnál. Rendkívül izgalmas hajrát ígért, hogy az 52. percben 33-30-ra ellépett a Pick, ám a folytatásban hat percig nem talált a hálóba, így nem volt esélye a továbbjutás kiharcolására.

A szegedieknél Sebastian Frimmel hat, Matej Gaber öt gólt szerzett, Bodó Richárd viszont 11 lövésből csupán hármat értékesített. A túloldalon Hampus Wanne kilenc, a mezőny legjobbjának megválasztott Jim Gottfridsson hét, Johannes Golla hat találatig jutott. A kapusok közül Mikler kilenc, Alilovic három, a vendégeknél Benjamin Buric 11 védéssel zárt.

A hazaiak keretéből Luka Stepancic és Bánhidi Bence, a vendégektől Lasse Möller, Franz Semper és Aaron Mensing hiányzott, Magnus Röd pedig bár be volt nevezve, nem lépett pályára.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztató:

Fotó: Sándor Judit

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.