Politika

Márki-Zay Péter: mindenki nyugodjon meg, menjünk haza, szeressük egymást

Márki-Zay Péter: mindenki nyugodjon meg, menjünk haza, szeressük egymást

2022. április 4., hétfő
Márki-Zay Péter: mindenki nyugodjon meg, menjünk haza, szeressük egymást

Nem titkolom a cslódottságomat, sosem gondoltuk volna, hogy ez lesz az eredmény, ezen nincs mit szépíteni. - kezdte beszédét Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzék miniszterelnök-jelöltje az Egységben Magyarországért eredményváróján.

Szerinte ,,előre elmondtuk, hogy aránytalan volt ez a szavazás." Mint mondta, szerinte Hadházy Ákosnak volt igaza elmondása szerint, akinek gratulált is, hiszen megnyerte a körzetét.

,,Elismerjük a Fidesz győzelmét, ebben a rendszerben óriási, bő többségét megynyerte a választóknak." - mondta. Azt azonban továbbra is hangsúlyozta, hogy a kormány ebben a rendszerben nyert.

,,Hazugságokkal, vita nélkül", és azzal, hogy nem engedték be az ellenzéket a közmédiába.

- tette hozzá.

,,Tudomásul kell venni, hogy a propaganda nyerte meg ezt a választást, nem a tisztesség." Szerinte Orbán reggeli arca egy ,,csipetnyi bizalmat adott nekünk, hogy fél."

,,Négy évet rááldoztam arra, hogy ezt a rendszert megdöntsük.W - mondta.

Hozzátette, hogy aki most el akar menni az országból, az először is nyugodjon meg, mindenki menjen haza, szeressük egymást.

Kiemelte, a legfontosabb, hogy tiszta lelkiismerettel áll a Jóisten és az ország előtt, mert ők ,,mindent megtettek."

A nagyapja példáját követve, aki több rokonával ellentétben Magyarországon maradt, ő is azt mondta, ,,mi itt maradunk!"

Szerinte az a 10 ezer ember, akinek a reményeit ez a választási eredmény összetörte, nem küzdött hiába. Kiemelte, hogy ezt a közösséget kell most megtartani.

,,Nehéz idők jöttek volna, bárki is nyeri ezt a választást." - fejtette ki. Ugyanakkor tudja, hogy most ,,mi leszünk a bűnbakok."

Megköszönte mindenkinek, aki részt vett a választáson, a 106 ellenzéki egyéni képviselőnek, és azoknak is, akiket nem tudtak meggyőzni, mert - a Bibliát idézve - ,,nem tudják, mit cselekszenek."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.