Krimi

Embercsempészt és illegális migránsokat fogtak a megyében

Embercsempészt és illegális migránsokat fogtak a megyében

2022. április 13., szerda
Embercsempészt és illegális migránsokat fogtak a megyében

A rendőrök az éjszaka folyamán elfogtak egy román embercsempészt, továbbá feltartóztattak 51 illegális migránst Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei az 2022. április 13-án 1 óra 30 perckor egy csoportban újabb 51 határsértőt tartóztattak fel Röszke külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán, tunéziai, marokkói, palesztin, líbiai, egyiptomi, török, szír és kongói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Ezen kívül a hatóságok 2022. április 13-án 3 óra 40 perckor Mórahalom külterületén ellenőriztek egy román honosságú Ford Galaxy típusú személyautót. A rendőrök az ellenőrzés során gépkocsiban négy határsértőt találtak, akik pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni

A sofőrt az egyenruhások a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol ellene embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Forrás: police.hu
Borítókép: archív (police.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.