Politika

Orbán Viktor: Magyarország biztonsága az első!

Orbán Viktor: Magyarország biztonsága az első!

2022. március 1., kedd
Orbán Viktor: Magyarország biztonsága az első!

Orbán Viktor miniszterelnök kedden reggel Magyarország nagyköveteinek tartott előadást a következő időszakban előttük álló feladatokról a Külgazdasági és Külügyminisztérium misszióvezetői értekezletén.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A kormányfő először Szijjártó Péter miniszterrel és a tárca államtitkáraival egyeztetett, majd a nagykövetek előtt az orosz-ukrán háború miatt kialakult válsághelyzetről beszélt. Hangsúlyozta:

most mindenkinek, így a magyar diplomáciai karnak is az a legfontosabb feladata, hogy megakadályozza Magyarország belesodródását a háborúba. Magyarország biztonsága az első!

Orbán Viktor elmondta, hogy hazánk részt vesz a béke megteremtését szolgáló közös európai erőfeszítésekben, de sem fegyvert, sem katonát nem küldünk Ukrajnába, mert azzal magyar emberek életét veszélyeztetnénk. A kormány ezen döntéséről tegnap a SzegedMa is beszámolt:

https://szegedma.hu/2022/02/magyarorszagon-keresztul-nem-szallithatnak-halalt-okozo-fegyvereket

via MTI / Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.