Politika

Mihálffy Béla: A kormány segítségével Szeged vonzóbbá válhat a befektetők számára

Mihálffy Béla: A kormány segítségével Szeged vonzóbbá válhat a befektetők számára

2022. március 21., hétfő
Mihálffy Béla: A kormány segítségével Szeged vonzóbbá válhat a befektetők számára

Mihálffy Béla, a Csongrád-Csanád megyei 2-es választókerületben induló fideszes képviselőjelölt Varga Mihály pénzügyminiszterrel közösen tartott lakossági fórumot a kiskundorozsmai Vadliba vendéglőben. Az eseményt óriási érdeklődés övezte, az étterem csordulásig megtelt, így aki késve érkezett csak kívülről figyelhette az előadást.

Mihálffy a fórumon elmondta, az elmúlt 12 évben példátlan gazdasági fejlődésnek lehettünk szemtanúi Magyarországon. Itt helyben is megtapasztalhatták az emberek, hogy a baloldal kudarcos kormányzása után, aki akar, el tud helyezkedni – fogalmazott, majd hozzátette, 2010 óta egymillió munkahely jött létre Magyarországon.

Az emberek nem munkát keresnek, hanem a munkáltatók keresik a munkavállalókat – jegyzete meg Mihálffy.

A képviselőjelölt kiemelte, a kormányzati beruházásoknak köszönhetően egyre vonzóbb befektetési célponttá válhat Szeged. Hozzátette, ha április 3-án bizalmat kap a választóktól, mindent megtesz azért, hogy minél több termelő vállalkozás költözzön a térségbe.

– Nem fordulhatunk vissza a múltba, amikor a bérek stagnáltak, a nyugdíjak vásárlóértéke évről évre csökkent, a vállalkozók pedig menekültek a városból. A magyarok szorgalma és egy kellő felhatalmazás kell az április 3-ai választáson ahhoz, hogy fejlődő, de kiszámítható pályán maradjon a magyar gazdaság – zárta beszédét.

Varga Mihály beszédében elmondta, két szempontból is jelentős választás elé nézünk. Mint mondta, az egyik kérdés, hogy gazdaságpolitikában, országépítésben tudják-e folytatni azt az utat, amit 2010-ben megkezdtek és ami jelentős eredményekkel párosult. Ezek az eredmények a gazdasági növekedésben, a kockázatok és az adók csökkentésében mutatkoznak meg – tette hozzá.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta, a magyar gazdaság 2013 óta egészen a koronavírus-járvány megjelenéséig példátlanul magas növekedést produkált és a járványidőszak elmúltával is 7.1 százalékkal a legjobban növekvő országok közé tartoztunk az Európai Unióban.

– Bebizonyítottuk, hogy a gazdaságpolitikánk nem csak akkor hatásos, amikor konjunktúra van Európában, hanem akkor is, amikor egy járvány utáni sokkhatásból újra kell indulni – húzta alá.

Varga Mihály szerint az április 3-ai választás azért is fontos, mert háború dúl a szomszédban. Ezzel kapcsolatban elmondta, a kormányzati politika szándéka, hogy minél hamarabb elősegítsék a háború véget. Hozzátette, fontosnak tartja, hogy tárgyaló asztalnál történjen meg a konfliktus rendezése.

Varga Mihály leszögezte, Magyarország támogatja azokat az EU-s törekvéseket, amelyek az agresszor elítélésére és a háború mielőbbi befejezésére vonatkoznak.

Megemlítette, hogy Magyarország erősen kitett az orosz energetikai szállításnak, ami a háztartásokat jelentősen érinti, ezért nem mindegy, hogy milyen szankciókban veszünk részt, továbbá azt is fontosnak tartja, hogy a magyar politikusok részéről milyen kijelentések hangzanak el.

Varga felelőtlennek tartja azokat a politikusokat, akik követelik, hogy zárják el a gázt és szakítsák meg az energetikai együttműködést Oroszországgal. Szerinte erre még a nálunk jóval fejlettebb Európai országok sem képesek. Példaként említette, hogy Németországnak 40 százalékban Oroszország szállítja a gázt. Úgy véli, nem véletlen, hogy energetikai szempontból a németek is jóval óvatosabban nyilatkoznak.

A felelőtlenség veszélyezteti, hogy Magyarország gazdaságilag növekvő pályán maradjon és hozzájusson az ország működéséhez elengedhetetlenül szükséges energetikai alapanyagokhoz

– jegyezte meg a pénzügyminiszter.

Sándor Judit fotói:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.