Politika

Macron: mi nem állunk háborúban az orosz néppel

Macron: mi nem állunk háborúban az orosz néppel

2022. március 30., szerda
Macron: mi nem állunk háborúban az orosz néppel

Úgy tűnik, Orbán nincs egyedül a véleményével. Emmanuel Macron francia elnök ugyanis a France3-nak adott interjújában azt mondta, meg kell állítani a háborút, de ehhez nem szabad tovább növelni a feszültséget.

Emmanuel Macron a France3 televízióban reagált Joe Biden Varsóban tett kijelentéseire, melyben Putyint mészárosnak nevezte. A francia elnök szerint azonban ez önmagában elég erős kijelentés.

,,Meg akarjuk állítani a háborút, amelyet Oroszország indított Ukrajnában. Ez a cél, és ha ezt akarjuk, akkor nem szabad a feszültséget növelni sem szavakban, sem tettekben." Nem szabad, hogy mi, európaiak, engedjünk a feszültség növelésének. Nem szabad, hogy mi, európaiak, elfelejtsük a földrajzunkat és a történelmünket. Mi nem állunk háborúban az orosz néppel." - mondta Macron.

Hozzátette, szerinted Európában már nincs hidegháborús hangulat. Jelezte, hogy hamarosan ismét beszélni fog Putyinnal, valamint továbbra is igyekeznek kiharcolni a nemzetközi humanitárius jogot. A kimenekítés szervezésében is aktív tevékenységet végez a francia kormány elmondása szerint. A francia elnök óva intett "az orosz fél cinizmusától" az evakuálásokat illetően.

(via Privátbankár)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.