Balhé

Fényes nappal verték meg és rabolták ki ismerősüket Szegeden

Fényes nappal verték meg és rabolták ki ismerősüket Szegeden

2022. március 7., hétfő
Fényes nappal verték meg és rabolták ki ismerősüket Szegeden

Elsőre nem nagyin hittünk a szemünknek a Szegedi Járási Ügyészség közleményét olvasva, akik vádat emeltek azzal a férfival és nővel szemben, akik tavaly tavasszal Szeged belvárosában rabolták ki közösen ismerősüket. A részletek különös brutalitásról árulkodnak.

Verésbe torkollt kéregetés

A vádirat szerint a férfi és a nő még tavaly március 20. napján, reggeli 8 órakor összetalálkoztak az utcán egy ismerősükkel, akivel beszédbe elegyedtek és megkérdezték tőle, hogy van-e pénze. A sértett erre nemmel felelt, és továbbsétált. A nő ekkor felszólította, hogy

álljon meg, különben „szétrúgja fejét”, majd miután ennek a férfi nem tett eleget, utána ment és elkezdte őt kabátjánál fogva rángatni, ütlegelni, valamint többször a lábán is megrúgta.

Nem tudott segítséget kérni

Ezt látva a másik vádlott is életveszélyesen megfenyegette a sértettet, majd a falhoz nyomta és értékei átadását követelte tőle. Mivel ezt a sértett megtagadta, a férfi ezután több alkalommal, ököllel megütötte. Mindeközben a sértett hiába próbált mobiltelefonján rendőri segítséget kérni, készülékét a vádlottak a karórájával együtt elvették tőle, majd távoztak a helyszínről.

A vádlottakat a járási ügyészség társtetteségben elkövetett rablás bűntette elkövetésével vádolja. Ezen felül a férfi vádlottal szemben üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt is vádemelésre került sor, mivel egy áruházból több alkalommal is lopott el szeszes italokat. A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.