Fényes nappal verték meg és rabolták ki ismerősüket Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elsőre nem nagyin hittünk a szemünknek a Szegedi Járási Ügyészség közleményét olvasva, akik vádat emeltek azzal a férfival és nővel szemben, akik tavaly tavasszal Szeged belvárosában rabolták ki közösen ismerősüket. A részletek különös brutalitásról árulkodnak.

Verésbe torkollt kéregetés

A vádirat szerint a férfi és a nő még tavaly március 20. napján, reggeli 8 órakor összetalálkoztak az utcán egy ismerősükkel, akivel beszédbe elegyedtek és megkérdezték tőle, hogy van-e pénze. A sértett erre nemmel felelt, és továbbsétált. A nő ekkor felszólította, hogy

álljon meg, különben „szétrúgja fejét”, majd miután ennek a férfi nem tett eleget, utána ment és elkezdte őt kabátjánál fogva rángatni, ütlegelni, valamint többször a lábán is megrúgta. 

Nem tudott segítséget kérni

Ezt látva a másik vádlott is életveszélyesen megfenyegette a sértettet, majd a falhoz nyomta és értékei átadását követelte tőle. Mivel ezt a sértett megtagadta, a férfi ezután több alkalommal, ököllel megütötte. Mindeközben a sértett hiába próbált mobiltelefonján rendőri segítséget kérni, készülékét a vádlottak a karórájával együtt elvették tőle, majd távoztak a helyszínről.

A vádlottakat a járási ügyészség társtetteségben elkövetett rablás bűntette elkövetésével vádolja. Ezen felül a férfi vádlottal szemben üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt is vádemelésre került sor, mivel egy áruházból több alkalommal is lopott el szeszes italokat. A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Márki-Zay aktivisták rongáltak meg fideszes kampányplakátokat

Következő sztori

Éveken át bántalmazta és molesztálta értelmi sérült lányát a szegedi férfi, 8 évre ítélték