Politika

A szabadság és a béke jegyében emlékezett a szegedi Fidesz

A szabadság és a béke jegyében emlékezett a szegedi Fidesz

2022. március 14., hétfő
A szabadság és a béke jegyében emlékezett a szegedi Fidesz

A Fidesz szegedi szervezete hétfőn délelőtt 10 órakor tartotta megemlékezését az 1848/49-es márciusi forradalom és szabadságharc emlékére a Klauzál-téren. A rendezvényen Bartók Csaba és Mihálffy Béla, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjei mondták el lelkesítő gondolataikat.

Bartók Csaba kiemelte, hogy Március 15 mindig is a bátrakról, a magyarok bátorságáról szólt, és felidézte a márciusi ifjak hős cselekedeteit a szabadságért. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyaroknak sohasem adták a szabadságot ingyen.

Újra és újra, minden generációnak meg kell küzdenie érte

-fogalmazott.

Kitért arra, hogy fontos megtartani azt, amiért már elődeink megharcoltak. „Nem csak magunkért, hanem a jövő nemzedékéért is felelőséggel tartozunk”-tette hozzá.

A képviselőjelölt elmondta, hogy Európa ma egy politikai, gazdasági és szellemi fegyverekkel vívott világhatalmi harc színtere, ahol Magyarország megpróbálja megvédeni a magyarság ezeréves értékeit. Figyelmeztetett arra, hogy a keresztény kultúra nélkül nem lesz szabad élet Európában, keresztény kultúránk megvédése nélkül elveszítjük Európát

Keresztény kultúra nélkül nincs magyar szabadság, és nincs szabad Magyarország sem

-emelte ki.

Bartók Csaba beszédében elmondta, hogy az európai ember csak akkor lehet boldog, ha maga dönthet saját és nemzete sorsáról, így a magyarok is ezen az állásponton vannak. Felhívta a figyelmet arra, hogy nem engedhetjük meg, hogy a baloldali, liberális hatalmak nemzetünk szuverenitására törjenek.

Nekünk, magyaroknak a szabadság szó a legfontosabb. A kérdés ugyanaz, mint 170 éve: Rabok legyünk, vagy szabadok?

-zárta gondolatait a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje.

Mihálffy Béla ünnepi beszédében az összetartásra és a békére való törekvésre hívta fel a figyelmet. Kiemelte, hogy rendkívüli időket élünk, a szomszédunkban háború dúl. Hangsúlyozta:

mi Szegeden, és a Homokhátságon tudjuk milyen az, amikor a szomszédban háború dúl. Tudjuk, és féljük. Mivel tudjuk és féljük, egyikünk sem akarja.

A képviselőjelölt kiemelte, hogy a háborút el kell kerülni, mivel

országunk nem lehet bombák, gránátok és rakéták áldozata.

Figyelmeztetett arra, hogy őrizzük meg a békét, örüljünk annak, hogy Magyarországot nem pusztítja háború. „A béke mellett őrizzük meg szabadságunkat is”-tette hozzá.

Mihálffy Béla emlékeztetett arra, hogy az 1848-as hőseinkhez hasonlóan minden erőnkkel arra törekedjünk, hogy őrizzük meg városunk, térségünk, hazánk békéjét és szabadságát, és hozzátette:

Ne hallgassunk a szirén hangokra, ne hallgassunk azokra, akik a békétlenségre vágynak országunkon belül.

Az ünnepi beszédek után az országgyűlési képviselőjelötek koszorút helyeztek el a Klauzál-téri szobornál.

Fotók: Sándor Judit

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.