Politika

Újra összeült a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs

Újra összeült a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs

2022. február 28., hétfő
Újra összeült a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével hétfő reggel 8 órakor ismét összeült a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs a Karmelita kolostorban.

Az operatív törzs hétfői ülésén áttekintik az elmúlt napok történéseit, és meghozzák a Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében szükséges további döntéseket - mondta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófönöke.

A kormány álláspontja szerint Magyarország biztonsága az első, és hazánknak az orosz-ukrán háborús konfliktusból ki kell maradnia. Magyarország az EU és a NATO tagjaként a béke helyreállítására irányuló közös uniós erőfeszítéseket támogatja, emellett a kormány a határvédelmi és humanitárius feladatokra is felkészül. Az operatív törzset e célok szolgálatában hozta létre és vezeti Orbán Viktor.

Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter is részt vesz az ülésen, erről a közösségi oldalán közzétett bejegyzés árulkodik. A részletekkel hamarosan jelentkezünk.

A Nemzetbiztonsági Operatív Törzs a kormányzati döntéshozatal úgynevezett különös hatáskörű szakmai döntés-előkészítő fóruma, feladata az ukrán háborús helyzet fokozott figyelemmel kísérése, és a rendelkezésre álló információk elemzése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.