Már közel 22,5 milliárdot spóroltak november óta az autósok az üzemanyagon

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A benzinár novemberi maximalizálása óta 22,4 milliárd forintot spóroltak az autósok – mondta a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. energia- és klímapolitika üzletágának vezetője az M1 aktuális csatornán kedden az intézmény friss kutatására hivatkozva.

További tízmilliárdok maradnak még az autósoknál

Hortay Olivér hozzátette, hogy becsléseik szerint május közepéig további 44 milliárd forint megtakarításra számíthatnak a fogyasztók. Arra a felvetésre, hogy a baloldal inkább adócsökkentéssel mérsékelné a benzinárakat, a szakértő azt mondta:

az adócsökkentést a kereskedők gyakran “lenyelik”, így az a végfogyasztói árakba nem vagy csak korlátozottan épül be, utána pedig már nincs további mozgástere a kormányzatnak.

Hortay Olivér szólt arról is, hogy a Századvég március elsején “rezsikonferenciát” szervez, amelyen közérthető módon mutatják be a rezsicsökkentés magyar modelljét és eredményeit, valamint arról is szó lesz, hogy ezt hogyan lehetne más országok számára is elérhetővé tenni.

MTI

Előző sztori

Két autótolvajt is nyakon csíptek a szegedi rendőrök vasárnap

Következő sztori

Több mint egy évre elegendő potencianövelőt akart átcsempészni a határon