Letartóztatják az összevert nő román támadóját

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a román férfinak, akik szombat délután okozott súlyos sérüléseket a sértettnek.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, szombaton délután Vásárhelyen félmeztelenül és felismerhetetlenre vert arccal találtak meg egy nőt Hódmezővásárhelyen. A szemtanúk, miután a nőt megtalálták, egyből értesítették a rendőrséget, akik két órán belül elfogták a támadót.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított a cselekményt követően röviddel megismert nőt 2022. január 29. napján délután, Hódmezővásárhelyen az albérletének szobájában több alkalommal ököllel fejen és felsőtesten ütötte. A sértettet röviddel ezt követően félmeztelenül, magatehetetlen állapotban, a fagypontot néhány fokkal meghaladó hidegben találták meg egy a házhoz közeli vízelvezető árokban.

Az elsődleges adatok szerint súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el, továbbra is kórházi kezelésre szorul.

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

FRISSÍTÉS: A Szegedi Törvényszék ma délutáni közleményében arról ír, hogy a gyanúsított esetében a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése szükséges volt, mivel a letartóztatással elérni kívánt célok egyéb módon nem érhetőek el – tehát már biztos, hogy egy hónapig rács mögött lesz az elkövető, majd folytatódik az ügy bírálása

Előző sztori

Hétmilliós, hordozható inkubátorral gazdagodott a szegedi Koraszülött Intenzív Osztálya

Fotók!
Következő sztori

Szeméthegyek tornyosulnak Újszeged határában