Karikó Katalin 7 jó tanácsa az SZTE-re felvételiző középiskolásoknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egyetemi felvételi jelentkezési időszak 2022. február 15-én zárul. A finishez közeledve a döntés előtt álló középiskolásokat segíti, inspirálja videóüzenetével Karikó Katalin. A Szegedi Tudományegyetem alumnája és kutatóprofesszora 7 jó tanácsa kulcsot ad a sikerhez.

Elgondolkodtat, felemel, cselekvésre buzdít – követendő példa Karikó Katalin, a Szegedi Tudományegyetem alumnájának és kutatóprofesszorának életútja. A biokémikus neve a koronavírus-járvány idején vált ismertté szerte a világban. A hírvivő RNS kutatóját folyamatosan frissített tudása, megharcolt harcai és végtelen kitartása repítette a világhírig.

Mi a siker titka?

Napjaink legismertebb tudósa hisz a nagy célok kitűzésében, és a kemény munkában. Vallja, hogy a sikerhez vezető úton nemcsak megfelelő kollégákra, hanem egy támogató társra is szükség van.

A világhírű biokémikus, Karikó Katalin hálás alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek, ahol elméleti és gyakorlati tudását megalapozta, ahol kutatói pályája kezdetét vette. Arra buzdít minden fiatalt, egyetemistát és leendő hallgatót, hogy:

  1. „Olyan hivatást válassz, amit szeretsz, hiszen az életed nagy részét munkával töltöd!
  2. Tanuld meg kezelni a stresszt!
  3. Koncentrálj arra, amit tenni tudsz, amin képes vagy változtatni!
  4. Tanulj a jó és rossz dolgokból egyaránt!
  5. Higgy önmagadban, hogy munkával, tanulással céljaidat elérheted!
  6. Fordíts figyelmet a személyes és munkakapcsolatokra!
  7. Találj olyan partnert az életedhez, aki segít álmaidat valóra váltani!”

via SZTE Sajtó / Kiemelt kép: YouTube

Előző sztori

A Szegedre visszaköltöző fecskék is védelemre szorulnak

Következő sztori

Alkoholt, energiaitalt és kakaóport loptak el tinédzserek egy szegedi garázsból