Sport

Itthon is taroltak a szegedi korcsolyázók

Itthon is taroltak a szegedi korcsolyázók

2022. február 22., kedd
Itthon is taroltak a szegedi korcsolyázók

Amíg a Szegedi Korcsolyázó Egyesület (SZKE) két titánja Pekingben volt, az itthoniak is sorra zsebelték be az érmeket és jobbnál jobb eredményeket értek el a hazai rendezésű versenyeken.

Bár a téli olimpiáról hazatért az SZKE két bronzérmes sportolója, Jászapáti Petra és Kónya Zsófia, pihenésre nincs idejük, ugyanis a világbajnokságra készülnek, ami március 18-án kezdődik Montreálban.

Az Utánpótlás Országos Bajnokságon (02.11-13.) az egyesület ifjú tehetségei összesen 30 érmet zsebeltek be, ebből 6 arany, 10 ezüst és 4 bronz egyéni versenyszámokban, valamint 7 ezüst és 3 bronz váltóval.

Országos rekordok születtek

A múlt hétvégén is meneteltek a junior versenyzők, ugyanis a Budapesten megrendezésre került ISU Junior Challenge elnevezésű nemzetközi versenyen vettek részt. Három válogatott sportolók közül hárman (Kormányos Nina, Somodi Maja és Jászapáti Péter), a klubversenyzőkből pedig négyen (Somodi Luca, Árendás Mihály, Liszli Gábor és Vágfalvi Máté) álltak rajthoz Szegedről, és 2 új országos rekord is született.

Somodi Maja Junior B korcsoportban 1500 méteren 2:21.686 időt, Árendás Mihály pedig 777 méteren 1:13.312 idővel Junior D korosztályos csúcsot futott. Maja tagja volt a Junior A korcsoportos váltónak is, szintén országos rekordot korcsolyáztak.

Maja teljesítménye bizonyítja, hogy jó formában készül a március 4-én kezdődő Junior Világbajnokságra, ahova Jászapáti Péterrel együtt kivívták az indulás jogát. Jó előjel, hogy Peti 1500 méteren 2:14.373 időt futott, ami 3 tizeddel maradt el Liu Shaolin Sándor 2014 óta meg nem dötött Junior A korcsoportos országos csúcsától.

A hétvégi eredmények részletesen lentebb megtekinthetők.

Szegedi Korcsolyázó Egyesület / Kiemelt kép: hunskate.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.