Sport

Három érmet hoztak haza a szegedi tollaslabdázók a pécsi országos bajnokságról

Három érmet hoztak haza a szegedi tollaslabdázók a pécsi országos bajnokságról

2022. február 15., kedd
Három érmet hoztak haza a szegedi tollaslabdázók a pécsi országos bajnokságról

Tartalékos kerettel is három érmet szerzett a tollaslabdázók pécsi országos bajnokságán a szegedi EL-CO Tech Tisza Tollas SE. Ebből a két bronz mellett egy lett arany, ezt a csapat rutinos tagja, Kereszti Zoltán nyerte férfi párosban.

Foghíjasan is halmozták a sikereket

Több éremesélyes sportolója hiányában vett részt a tollaslabdázók országos bajnokságán a szegedi EL-CO Tech Tisza Tollas SE: a pécsi eseményen Könczöl Ádám és Piliszky András betegség, Bozsogi Mira sérülés, Sárosi Laura más irányú elfoglaltság miatt hiányzott.

Ennek ellenére is eredményes volt a szegedi klub, hiszen három éremmel zárta a legrangosabb hazai megmérettetést: a férfi párosoknál Kereszti Zoltán a debreceni Mester József oldalán állhatott a dobogó legfelső fokára, míg Pápai Bálint egyéniben, a Pápai Bálint, Pápai Balázs duó férfi párosban nyert bronzérmet.

Eredetileg klubtársammal, Könczöl Ádámmal indultam volna, ám sajnos megbetegedett, így az utolsó pillanatban váltanom kellett. Mester Józseffel 2020-ban már szereztünk bajnoki címet, így az ob előtt felkerestem, hogy induljunk ismét együtt.

-értékelte Kereszti Zoltán, és hozzátette: ha a Pápai testvérek duója is bekerül a fináléba, akkor háromnegyed részben szegedi házidöntőt játszhattunk volna.

Fotó: Magyar Tollaslabda Szövetség

A szegedi származású, a fővárosban élő sportolónak ez volt a negyedik aranya: 2020-ban férfi párosban és a szegedi csapat tagjaként, majd 2021-ben ismét a csapatbajnokságban állhatott a dobogó tetejére. Első bajnoki címét 32 évesen szerezte, azaz mondhatjuk, hogy későn érő típus.

Inkább azt mondanám, hogy kitartó vagyok. 2006 óta indulok az országos bajnokságokon, mindig hittem benne, hogy egyszer nekem is kijön a lépés. A következő esélyem újra a csapatbajnokságban lesz, nem titok, hogy szeretnénk ismét címet védeni – meglátjuk, hogyan alakul.

– zárta gondolatait Kereszti.

Kiemelt kép: Magyar Tollaslabda Szövetség

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.