Aranyozott kelyhet lopott a sekrestyéről, vádat emelt az ügyészség

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Van, akinek semmi sem szent? Úgy tűnik, annak a szeged melleti férfinak nem, aki ellen vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség egy tavalyi eset miatt: a férfi a sekrestyébe besurranva lopott el egy 90 ezer forint értékű kelyhet.

A közleményben az áll, hogy a férfi tavaly október 9. napján délben ment be az egyik megyebeli falu templomába annak csukott, de nem zárt ajtaján keresztül, és a sekrestye egyik szekrényéből a pulóvere alá rejtve eltulajdonított egy aranyozott liturgikus kelyhet.

A vádlottat a helyi rendőrök fél órán belül még a falu területén előállították és eljárás alá vonták, így a 90 ezer forintos kár is megtérült.

A járási ügyészség a vádlottat üzletszerűen, vallási tisztelet tárgyára elkövetett lopás bűntettével vádolja, figyelemmel arra is, hogy a férfivel szemben hasonló jellegű bűncselekmények miatt több eljárás van folyamatban. Bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Újabb győzelmével már negyedik a Szeged-Csanád GA

Következő sztori

Jason Derulo, Rag’n’Bone Man és Alle Farben is fellépnek az idei SZIN-en!