Balhé

Aranyozott kelyhet lopott a sekrestyéről, vádat emelt az ügyészség

Aranyozott kelyhet lopott a sekrestyéről, vádat emelt az ügyészség

2022. február 14., hétfő
Aranyozott kelyhet lopott a sekrestyéről, vádat emelt az ügyészség

Van, akinek semmi sem szent? Úgy tűnik, annak a szeged melleti férfinak nem, aki ellen vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség egy tavalyi eset miatt: a férfi a sekrestyébe besurranva lopott el egy 90 ezer forint értékű kelyhet.

A közleményben az áll, hogy a férfi tavaly október 9. napján délben ment be az egyik megyebeli falu templomába annak csukott, de nem zárt ajtaján keresztül, és a sekrestye egyik szekrényéből a pulóvere alá rejtve eltulajdonított egy aranyozott liturgikus kelyhet.

A vádlottat a helyi rendőrök fél órán belül még a falu területén előállították és eljárás alá vonták, így a 90 ezer forintos kár is megtérült.

A járási ügyészség a vádlottat üzletszerűen, vallási tisztelet tárgyára elkövetett lopás bűntettével vádolja, figyelemmel arra is, hogy a férfivel szemben hasonló jellegű bűncselekmények miatt több eljárás van folyamatban. Bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.