/

Elgázolt egy embert az InterCity Szeged és Kiskundorozsma között

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem sokkal 12 óra után a MÁVINFORM közösségi oldalán adott hírt a balesetről. Mint írják,

Szeged és Kiskundorozsma között a Szegedről a Nyugati pályaudvarra 11.45-kor elindult 715-ös számú Paprika InterCity elgázolt egy embert.

Továbbá felhívják az utasok figyelmét, hogy a Budapest-Szeged-Cegléd vonalon meghosszabodhat a menetidő, a vonat utasainak szállításához pedig pótlóbuszokat hívtak.

Tavalyelőtt drámain lecsökkent a balesetek száma

A Központi Statisztikai Hivatal statisztikái szerint 2020-ban drasztikusan csökkent során megsérült, illetve meghalt személyek száma. Ugyanakkor mivel ez a járvány kitörésének évében volt, így ez egy kiugró adat. A tendencia ettől függetlenül már évek óta – még ha minimálisan is, de csökkenő, legalábbis ami a sérüléssel, illetve a haláálal járó balesetek összességét jelenti. 2016-ban 150, míg 2019-ben 133 ilyen jellegű baleset volt. A halálozási arány ugyanakkor nem csökken: míg 2016-ban 150 balesetre jutott 97 halálos áldozat (ez közel 65%-os halálozási arány), addig 2019-ben 133-ra 87 elhunyt jutott – ami arányaiban ugyanennyi.

Forrás: Központi Statisztikai Hivatal (KSH)

Tavaly ez az arány 47,2%-os volt, ugyanakkor jóval kevesebb, mindössze 72 sérüléses és halálos baleset történt összesen.

Kiemelt képünk illusztráció!

Előző sztori

Háborog az ellenzék Márki-Zay Péter kijelentése miatt

Következő sztori

Munkába álltak a Szeged-Csanád GA labdarúgói