Piros riasztás van érvényben a megyére az ónos eső miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legmagasabb, harmadfokú riasztást adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a heves ónos eső miatt Csongrád-Csanád megyére és annak környékére. Aki teheti, az ne induljon útnak!

Jelenleg Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyében van érvényben piros riasztás, de az ország jelentős részén van érvényben narancssárga és sárga riasztás. A déli országrészben, különösen a Dél-Alföldön, délutánig akár 5 millimétert meghaladó ónos csapadékmennyiség is hullhat.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint ilyenkor az utak rendkívül csúszósak, alkalmatlanok a vezetése. Így ahol narancssárga riasztás van érvényben, ott a legbiztonságosabb megoldás, ha egyszerűen nem indulunk útnak.

Délutánra az érintett területeken csillapodhat a csapadékmennyiség, de ezt éjjelre egy újabb váltja fel. A Dunántúlon az ónos esőt viszont havazás válthatja fel. A legtöbb helyen azonban néhány tized Celsius-fokon múlhat, hogy hó avagy ónos eső esik-e.

Az Útinform is már arról számol be, hogy az utak csúszósak, Csongrád-Csanád megye nagyrészén ónos eső esik.

Előző sztori

Bezárt szegedi sportpályák: Délép-stadion

JÁTÉK!
Következő sztori

Karácsonyi kvíz: tesztelje tudását!