Közlekedés

Piros riasztás van érvényben a megyére az ónos eső miatt

Piros riasztás van érvényben a megyére az ónos eső miatt

2021. december 26., vasárnap
Piros riasztás van érvényben a megyére az ónos eső miatt

A legmagasabb, harmadfokú riasztást adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a heves ónos eső miatt Csongrád-Csanád megyére és annak környékére. Aki teheti, az ne induljon útnak!

Jelenleg Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyében van érvényben piros riasztás, de az ország jelentős részén van érvényben narancssárga és sárga riasztás. A déli országrészben, különösen a Dél-Alföldön, délutánig akár 5 millimétert meghaladó ónos csapadékmennyiség is hullhat.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint ilyenkor az utak rendkívül csúszósak, alkalmatlanok a vezetése. Így ahol narancssárga riasztás van érvényben, ott a legbiztonságosabb megoldás, ha egyszerűen nem indulunk útnak.

Délutánra az érintett területeken csillapodhat a csapadékmennyiség, de ezt éjjelre egy újabb váltja fel. A Dunántúlon az ónos esőt viszont havazás válthatja fel. A legtöbb helyen azonban néhány tized Celsius-fokon múlhat, hogy hó avagy ónos eső esik-e.

Az Útinform is már arról számol be, hogy az utak csúszósak, Csongrád-Csanád megye nagyrészén ónos eső esik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.