Közlekedés

Már a téli szünetben is ingyen utazhatnak a gyerekek Kajla-útlevéllel

Már a téli szünetben is ingyen utazhatnak a gyerekek Kajla-útlevéllel

2021. december 19., vasárnap
Már a téli szünetben is ingyen utazhatnak a gyerekek Kajla-útlevéllel

Már a téli szünetben is ingyenesen utazhatnak a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain december 22. és január 2. között azok az alsó tagozatos gyerekek, akik a jegyvásárláskor bemutatják sárga Kajla-útlevelüket és személyazonosításra alkalmas igazolványukat - közölte a MÁV.

A közleményben emlékeztettek: a programot 2019 nyarán indították. Idén először már nem már nemcsak a nyári és őszi iskolai szünetben, hanem a karácsonyi időszakban is térítésmentes utazásra van lehetőség a sárga Kajla útlevéllel - írták.

Hozzátették: a programban országszerte 500 helyszínen gyűjthető az útlevélbe pecsét vagy kapható arra kedvezmény. A közlekedési társaságok ezzel támogatják a közös családi kirándulások szervezését a téli szünetben is - írták.

Idézték a közleményben Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt, aki azt mondta:

a Kajla egyedülálló lehetőség a családoknak a téli szünetben is, akár egynapos, akár egész hétvégés kirándulásokhoz.

A program népszerűsége már három éve töretlen, és a belföldi turizmus fellendülésével egyre többen veszik igénybe az utazási kedvezményt. Ennek köszönhetően pedig egyre több kisiskolás fedezi fel Magyarország természeti értékeit, épített örökségeit - emelte ki.

A gyermekek vasúti díjmentes utazására szóló másodosztályú menetjegyet előre meg kell venni. A jegyek a pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, interneten és a MÁV-applikáción keresztül is megválthatók. A gyermek legfeljebb két kísérője 33 százalékos kedvezményre jogosult. Volánbuszos utazásnál a Kajla-jegy elővételben és a buszokban is meg lehet váltani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.