Balhé

Majdnem 15 kiló marihuánát csempészett egy bolgár férfi

Majdnem 15 kiló marihuánát csempészett egy bolgár férfi

2021. december 7., kedd
Majdnem 15 kiló marihuánát csempészett egy bolgár férfi

Egy bolgár férfi egy évvel ezelőtt próbált meg Magyarországra csempészni 33 csomag kábítószert, az Ügyészség vádat emelt ellene.

A vádirat szerint a férfi külföldi munkavállalása során ismerkedett meg egy szerb férfival, akinek azután tavaly novemberben a segítségét kérte, mikor Szerbiában lerobbant az autója. A vádlott a gépkocsit az ismerősénél hagyta javításra Újvidéken, majd egy hónappal később ment csak vissza érte.

Ekkor megállapodtak abban, hogy a vádlott 2000 euro fejében elviszi az autót Bécsbe, az abban már elrejtett kábítószerrel együtt.

A konszenzus szerint a szállítmány átvételekor fizettek volna a férfinak. Magyarországon keresztül akart Bécsbe jutni, ennek megfelelően a röszkei határon akart belépni tavaly decemberben, ám az ellenőrzés során megtalálták és lefoglalták a vádlott által vezetett autó karosszériájában kialakított és több rejtekhelyen eldugott 33 csomag, mindösszesen 14,8 kilogramm zöld növényi törmeléket. A csomagok marihuanát tartalmaztak, melynek tiszta hatóanyag tartalma meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A főügyészség a vádlottal szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.