Közélet

Januártól emelkedik a pedagógusok bére is

Januártól emelkedik a pedagógusok bére is

2021. december 20., hétfő
Januártól emelkedik a pedagógusok bére is

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára ma jelentette be a kormány közösségi oldalán, hogy januártól a pedagógusok 10 százalékos béremelésre számíthatnak.

Az államtitkár kiemelte, hogy a gazdasági fejlődésünk biztosítja a fedezetet a tanárok fizetésének megemeléséhez, ami januártól plusz tíz százalékot jelent az eddigihez képest. Kiemelte, hogy tavaly is - a koronavírus világjárvány ellenére - volt már egy ugyan ekkora mértékű bérnövekedés.

Az a tervünk, hogy 2023-ban egy nagyobb léptékű béremelésre is sor kerülhet Magyarországon. Így az elmúlt években összességében azt mondhatjuk el, hogy több mint 1000 milliárd forinttal többet fordítunk pedagógusbérekre, mint ezeknek a fedezete 2010-ben volt.

-mondta Rétvári. Végül pedig emlékeztetett, hogy a baloldali kormányzás alatt a pedagógusok csak rosszul jártak: 15 ezer tanárnak szűnt meg a munkahelye, és minden pedagósutól elvettek 1 havi bért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.