Hírzóna

Ha az OTP nevében hívja Önt fel valaki, ne dőljön be!

Ha az OTP nevében hívja Önt fel valaki, ne dőljön be!

2021. december 7., kedd
Ha az OTP nevében hívja Önt fel valaki, ne dőljön be!

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság osztotta meg közösségi felületén azt a posztot, ami egy telefonos csalóval folytatott párbeszédet ír le.

A leírtak alapján a csaló azzal az indoklással próbálja megkeresni kiszemelt áldozatait, hogy gyanús online tranzakciót akartak végrehajtani a bankkártyájukról az Alza webáruházról. A poszt írója kiemelni, hogy igyekezett profi ügyfélszolgálatosnak tűnni, de érződött, hogy nem volt az: többször is megakadt a mondandójában, technikai, jogi és szakmai kifejezéseket rosszul használta.

A csaló személyes adatok kikérése nélkül egy távoli asztali vezérlést szolgáló applikációt akar feltelepíttetni az áldozatok telefonjaira, amivel elmondása kétfaktoros hitelesítéssel teheti biztonságosabbá a bankfiókját.

A posztból kiderül, hogy a férfinak korábban több sikertelen próbálkozása is volt, illetve néhány hasznos tanács is megtalálható benne. Például, ha az ügyfélszolgálatos nem tudja, kit keres pontosan, már kezdhetünk gyanakodni. A legfontosabb azonban soha ne adjuk meg senkinek a banki és a személyes adatainkat.

A rendkívül hasznos posztot mi csak annyival egészítenénk ki, hogy az OTP Bank mobilapplikációiban már kezdettől fogva megtalálható a kétfaktoros hitelesítés, melynek a lényege, hogy a jelszavunkon vagy PIN-kódunkon kívül egy további hitelesítési adatot is elkér tőlünk a rendszer. Ez lehet egy, a szolgáltató által SMS-ben kiküldött megerősítő vagy visszaigazolási kód, vagy biometrikus hitelesítés, amit leggyakrabban az okostelefonunk ujjlenyomat-leolvasója tesz lehetővé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.