Egészség

Új oltópont nyílik Szegeden, tovább folytatódik az oltási akcióhét

Új oltópont nyílik Szegeden, tovább folytatódik az oltási akcióhét

2021. november 26., péntek
Új oltópont nyílik Szegeden, tovább folytatódik az oltási akcióhét

A kormány egy héttel, december 5-ig meghosszabbítja az oltási akcióhetet, így a jövő héten is előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül várják az oltakozókat a kórházi oltópontok minden nap reggel 7-től este 7 óráig. Csongrád-Csanád megyébenöt helyen várják majd a jelentkezőket.

A november 22-én kezdődött oltási akcióhét sikerére tekintettel a jövő héten is minden nap várják a kórházi oltóhelyek azokat, akik a koronavírus elleni vakcina első, második vagy a harmadik, megerősítő dózisát szeretnék megkapni. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Aki már korábban regisztrált, javasoljuk, hogy az eeszt.gov.hu oldalon keresztül foglalhat időpontot, így elkerülheti az esetleges várakozást. Első és második körös, valamint a megerősítő harmadik oltásra továbbra is ötféle vakcina áll a rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

Csongrád-Csanád megyében Szegeden, a Vasas Szent Péter utcai és a Török utcai kórházi oltóponton, illetve Hódmezővásárhelyen, Szentesen és Makón szintén a kórházakban reggel 7-től este 7-ig várják az oltásra érkezőket. Emellett Szegeden hétfőtől újabb helyen, a Vasútegészségügyi és Közhasznú Társaság Szakrendelőjében, a Csanádi utca 34/A. szám alatt is fel lehet venni az oltást.

Nagyban meggyorsítja az oltást, ha az oltakozók magukkal hozzák kinyomtatva, kitöltve és aláírva a regisztrációs lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot (utóbbi 3. oltás esetén is kell), amelyek az oltási akcióhéten elérhető oltóhelyek teljes listájával együtt megtalálhatók a koronavirus.gov.hu oldalon.

A delta variáns rendkívül agresszíven fertőz, ezért nagyon fontos, hogy minél többen kapják meg a vakcinát. A beoltottak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A megerősítő harmadik oltás is mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző adagot; ez ismét jelentősen megemeli a védettséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.