Egészség

Megugrottak a számok: mára megkétszereződtek a napi új fertőzöttek

Megugrottak a számok: mára megkétszereződtek a napi új fertőzöttek

2021. november 4., csütörtök
Megugrottak a számok: mára megkétszereződtek a napi új fertőzöttek

Mára több, mint kétszer annyi új koronavírusos megbetegedést regisztráltak, mint az előző nap - és Szeged környékén is 356 új fertőzött lett egy nap alatt. Ez nem annyira meglepő, hiszen a szennyvízből kimutatott koronavírus koncentráció nem változott, az továbbra is magas.

https://szegedma.hu/2021/11/tovabbra-is-magas-a-koronavirus-szennyvizkoncentracioja-szegeden

A negyedik hullám felszálló szakaszában vagyunk, a fertőzöttek száma még biztosan emelkedni fog. Az oltás hatékonyságát bizonyítja azonban, hogy tavalyhoz képest a halálos áldozatok száma is jóval kevesebb most. A kormány megadta a munkáltatóknak a kötelező oltás lehetőségét, azaz előírhatják az oltás felvételét az alkalmazottak számára, továbbá az állami szférában egységesen kötelező lett valamelyik vakcina beadatása.

Grafikon: MTI

A beoltottak száma 5 962 878 fő, közülük 5 744 219 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 274 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

Mára 6268 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 107 többségében idős, krónikus beteg. A gyógyultak száma folyamatosan nő, eddig 803 151-en győzték le a kórt, az aktív fertőzöttek száma pedig 51 108 főre emelkedett. Jelenleg 3366 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 349-en vannak lélegeztetőgépen.

via koronavirus.gov.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.