Egészség

Kiugró adatok a hétvégéről: közel 18 ezer fertőzöttet regisztráltak

Kiugró adatok a hétvégéről: közel 18 ezer fertőzöttet regisztráltak

2021. november 8., hétfő
Kiugró adatok a hétvégéről: közel 18 ezer fertőzöttet regisztráltak

Egyre fokozódik a negyedik hullám Magyarországon is, az új fertőzöttek száma gyakorlatilag napról napra emelkedik. Visszatért a közösségi közlekedés eszközein a kötelező maszkhasználat, és emellett számos helyen vezették már vissza a szabályt - például számtalan iskola vezetősége döntött a maszkviselés mellett. Vannak, akik szerint komolyabb intézkedésekre lenne szükség és hangot is adnak ennek, ami azonban nem mindenkinek tetszik.

https://szegedma.hu/2021/11/szegedi-virologus-nem-vagyok-mazochista-csak-a-lehetseges-megoldasokat-vazolom-fel

Mindenki az oltás fontosságát hangsúlyozza, hiszen a delta variáns sokkal agresszívebben és gyorsabban terjed a vírus korábbi változatainál, így az oltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben. Kimutatták, hogy a koronavírusos megbetegedésnek 1 százaléknál is kisebb az esélye az oltottak körében.

 A beoltottak száma 5 974 514 fő, közülük 5 754 475-en már a második oltását is megkapták, 1 millió 369 ezren pedig a harmadik oltást is felvették.

Az elmúlt három napban 17 834  új fertőzöttet igazoltak, és elhunyt 214 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 31 398 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, eddig 810 014-en győzték le a kórt, az aktív fertőzöttek száma pedig 68 586 főre emelkedett. Jelenleg 3980 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 434-en vannak lélegeztetőgépen

Oltási akcióhét

A kormány november 22-28. között oltási akcióhetet indít. A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják azon a héten a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is.

A dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát, az üzemorvosok rendelkezésére bocsájtják az igényelt mennyiségű oltóanyagot.

via koronavirus.gov.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.