Így vette birtokba 150 zenész a Bánffy-kastélyt Erdélyben

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi CityRocks és a kolozsvári Iskola Alapítvány közös szervezésében fenomenális tömegzenélést hozott össze.

Különleges hangulatú történelmi környezet, zenészek kis gyerekektől a nyugdíjas korosztályig, amatőrök, műkedvelők és profik, románok és magyarok, teljes egyetértésben, akiket a rockzene, a zenélés szeretete, élménye hozott össze szeptember 11-én. A kolozsvári Iskola Alapítvány már 2019-ben elkezdte tervezni a CityRocks-al közösen az örömzenélést, ami persze nem ment zökkenőmentesen.

– A járványhelyzet sorra borította a terveinket. Harmadik nekifutásra sikerült találni olyan időpontot, amikor biztonságos körülmények között megrendezhettük a programot – mondta Nagy Zoltán-Levente, a kolozsvári Iskola Alapítvány elnöke. A koncert eredetileg Kolozsváron lett volna, de végül Bonchidáig vitték el. A program bár ingyenes volt, a szervezők egy jó ügyet is szerettek volna szolgálni vele, egész pontosan a Bánffy-kastély további felújítását, amivel jelképes összegért jegyet is vásárolhattak az érdeklődők.

A Magyarországról indult produkciónak ez volt az első külföldi rendezvénye, ráadásul éppen Erdélyben, ami több szempontból is különleges közeg. Gajda Ferenc főszervező szerint mindenképpen megérte, mert életre szóló élménnyel gazdagodott ő maga is.

– Ismét bebizonyosodott, hogy a zene lebontja a falakat az emberek között – mondta.

A CityRocks korábbi videói már 140 millió fölötti megtekintésnél járnak, ezek sorába illeszkednek a mostani új filmek is.

(Borítókép forrása: CityRocks Facebook-oldal)

Előző sztori

Zabosfa, 1950: a békés vidék egycsapásra fölbolydul

Következő sztori

Átadták a felújított Oskola utcát