Hétfőtől teljesen belebonyolódunk a forgalmi rendbe a Stefánia körül

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőtől egy hónapra lezárják a Stefánia Kazinczy és Arany János utca közötti szakaszát az autók előtt. A keresztutcákban is változik a közlekedés és az eddig életbe lépett forgalmi változások sem szűnnek meg. Az ok a szokásos: vízvezetékcsere-munkálatok folynak.

Már hetek óta gyakorlatilag kaotikus és szinte követhetetlen az Oskola utca és a Stefánia körül az autós közlekedés menete. a Dózsa utcánál lévő korlátozások miatt például a 19-es troli rendszerint belassult azon a ponton, ám ezen a héten már úgy tűnt, hogy ismét normálisra kezd váltani azon a környéken a tempó.

Nos, ez az álom elképzelhető, hogy eddig tartott, mivel átütemezték a munkálatokat és hétfőtől a Stefánia teljes Kazinczy és Arany János utca közötti szakaszán nem közlekedhetnek majd autók. Sem behajtani sem beparkolni nem lehet majd.

Az Arany János és a Kazinczy rövid szakasza zsákutca lesz a Dózsa utca és a Stefánia között. Mindkét irányba be lehet hajtani a Dózsa felől a Stefánia felé, az ottani parkolók pedig használhatók lesznek. Az érintett szakaszokon gyalogosan és kerékpárral lehet közlekedni.

Miért bonyolódott tovább?

A hivatalos információk szerint a munkák tervszerűen haladnak, ám egyes munkafázisokat átütemeztek. Továbbra is 2022. júniusáig kell elkészülnie a kivitelezésnek, azonban az Oskola utcai úttest burkolatának befejezésére részhatáridő vonatkozik, azt ugyanis november 23-ig kell befejezni. Eredetileg azonban egymás után bontották volna le a már meglévő járdákat, miután az egyik oldalát felújították.

A burkolat anyagának beszállítója azonban nem tudta tartani a beígért szállítási határidőt. Így aztán a járda másik felén is most kezdik el az újraburkolást.

A kivitelező ígérete szerint az üzletek és az ingatlanok továbbra is megközelíthetők lesznek.

Előző sztori

Újabb rangadó a Fórumban: meglepné az éllovast a Szeged-Csanád GA

Következő sztori

Rövid ideig megcsodálhatjuk Rózsa Sándor dohányzacskóját a szegedi várban