Hírzóna

Egy biciklis életébe került, hogy áthajtott a piroson Újszegeden

Egy biciklis életébe került, hogy áthajtott a piroson Újszegeden

2021. október 8., péntek
Egy biciklis életébe került, hogy áthajtott a piroson Újszegeden

A piros jelzés ellenére hajtott be Újszeged egyik forgalmas kereszteződésébe a nő, aki ezzel halálos balesetet okozott. A vádlott beismerése esetére az ügyészség 7 év 6 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztés valamint 8 év közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Az eset 2019. április 29-én történt, a vádirat szerint a nő reggel fél 7-kor haladt járművével a belváros felé. Az útelágazástól kb. 120 méterre még legfeljebb 55 km/h-s sebességgel hajtott, amikor is a rá vonatkozó forgalmi lámpa piros jelzésre váltott, mire a vádlott

nem állt meg, hanem intenzív gyorsításba kezdett.

A kereszteződésbe a nő 85 km/h-s sebességgel, úgy száguldott be, hogy akkorra az útvonalára merőleges sávokon már megindult a forgalom. A védett útvonalon neki balról, szabályosan közlekedő jármű sofőrjének reális esélye sem lett volna elkerülni a balesetet, így utasával együtt belehajtott a nő kocsijának hátuljába. A vádlott autója az ütközés valamint annak nagy sebessége folytán megperdült és tovább sodródott, majd oldalával nekiütközött egy kerékpárúton szabályosan haladó biciklisnek, végül a kereszteződés túloldalában, egy villanyoszlopról visszacsapódva állt meg.

Az ütközés következtében a kerékpáron ülő nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vétlen jármű sofőrje és utasa könnyű sérüléseket, míg a vádlott 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedtek.

A nő megszegte azon KRESZ-szabályokat, melyek szerint a jelzőlámpa piros fényjelzése estén továbbhaladni tilos, és az útkereszteződés előtt meg kell állni, illetve lakott területen 50 km/h-s sebességnél nem szabad többel hajtani. Szabályszegései következtében szándékosan és közvetlenül veszélyeztette a közlekedésben részt vevő sértettek életét, illetve nekik a fenti sérüléseket okozta.

Az elkövető bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.