Sport

Szombaton a Szegedi Hospice Alapítvány támogatásáért lehet futni

Szombaton a Szegedi Hospice Alapítvány támogatásáért lehet futni

2021. szeptember 8., szerda
Szombaton a Szegedi Hospice Alapítvány támogatásáért lehet futni

Az idei már a második alkalom, hogy megrendezik a Jótékonysági futás a Szegedi Hospice Alapítványért nevű sporteseményt. Több távból lehet választani, így mindenki megtalálhatja a saját magának megfelelő célt. Szeptember 11-én, szombaton egész délelőtt tartani fog a jótékonysági verseny, nevezni azonban a helyszínen nem lesz lehetőség - azt ide kattintva tehetik meg az érdeklődők.

„A hospice az életük végén járó, főként daganatos betegek gondozását végző szervezet, az emberhez méltó életvégért küzdő mozgalom. A gondozás lényege a betegek életminőségének javítása.” - Szegedi Hospice Alapítvány

Mivel a megyében nem működik intézményi hospice ellátás, így nagy szükség van az otthoni ellátás támogatására. Mint írtuk, több távból lehet választani a jótékonysági futóversenyen, a nevezési díjak azonban ugyan annyiba kerülnek: 18 év alatt 1 500 ft, a felnőtteknek pedig 2 000 forintos nevezési költség van. A táv teljesítésével nem csupán a Szegedi Hospice Alapítvány munkáját segíthetik, mindenki számára egyedi éremmel készülnek a szervezők. A sportoláshoz frissítőkkel is várják a versenyzőket.

Lehetőség van 1 kilométeres sétát teljesíteni a Liget Sétányon, illetve futni 3, 6, illetve 10 kilométeren. A rajtidőpontokról és a nevezés menetéről részletesen tájékozódhatnak a Facebook eseménynél.

Kép: 2. Jótékonysági futás a Szegedi Hospice Alapítványért / Facebook

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.