Közélet

Miért maszturbál valaki egy kirakatra?

Miért maszturbál valaki egy kirakatra?

2021. szeptember 30., csütörtök
Miért maszturbál valaki egy kirakatra?

Pszichológus segítségével próbáljuk megérteni a szegedi "recskarémet".

Mint arról a SzegedMa elsőként beszámolt, egy 50 éves férfi rendszeresen önkielégítést végzett a Passzázs sor egyik kirakatára. Nem sokkal később a hatóságok azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyt, akit elfogtak, gyanúsítottként kihallgattak és őrizetbe vettek, majd kezdeményezték letartóztatását.

https://szegedma.hu/2021/09/visszatero-recskarem-sokkol-szegeden-ejjel-maszturbal-a-kirakatokra

Frusztráció, irreális vágyak

Szmolka Orsolya, pszichológus lapunk megkeresésére elmondta, a férfit nagy valószínűség szerint komoly szexuális frusztráltság gyötri, amiért sikertelen a nők körében.

 – Feltehetően ez nem történt volna meg, ha kapna pozitív visszajelzéseket a nők körében.

A pornóipar nagyban hozzájárul ahhoz, hogy irreális vágyak alakuljanak ki emberekben, ezért érzik sokan úgy, hogy elérhetetlen számukra egy valós partner.

Innen ered a felnőtt magazinokra való maszturbálás is, amelynek egy sajátos típusával találkozhattunk most – jegyezte meg.

Megszűnt kapcsolat a külvilággal

Jelen esetben nem egy pornóújság, hanem egy E-sport bár kirakata volt a projekciós felület. A szakértő szerint ez kétségbeesés olyan válfaja, amikor az alany kapcsolata megszűnik a külvilággal.

–Nem kizárható, hogy játszott azzal a videójátékkal, amelyben a karakter szerepel. Felruházhatta olyan tulajdonságokkal, amelyekkel nem rendelkezik majd ezután arra vágyott, hogy a valóságban is találkozzon vele.

A kétségbeesés olyan szintje ez, amikor megszűnik az illető kapcsolata a külvilággal. Csak az álomképre gondol, ettől merevedési problémái is előfordulhatnak. Elképzelhető, hogy másképpen nem tud ejakulálni – fejtegette az okokat a pszichológus.

Miért kaparta le a szemét?

Megírtuk, hogy a női figura szemét – pontosabban a szeme előtt lévő kirakatot – erőteljesen összekarcolta a felajzott férfi. A pszichológus szerint az illetőnek rendkívül alacsony az önbizalma, ezért, ha nőkkel találkozik zavarban, feszélyezve érzi magát, ezért rongálhatta meg a kirakatot.  

–A dolog hátterében egy gyerekkori trauma állhat, de az is elképzelhető, hogy az anyjával való rossz viszonytól eredeztethető.

Vélhetően kisebbrendűnek érzi magát a nők társaságában, ezért elkezd szorongani. Ezt az agresszív megnyilvánulást is valószínűleg szorongás okozta, feltehetően zavarta, hogy a vágyainak tárgya őt „figyeli” – fogalmazott a lélekgyógyász.

Hogyan tovább?

Szmolka Orsolya a történtek ismeretében úgy véli, az 50 éves férfinek mindenképpen pszichiátriai kezelésre van szüksége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.