Miért maszturbál valaki egy kirakatra?

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pszichológus segítségével próbáljuk megérteni a szegedi “recskarémet”.

Mint arról a SzegedMa elsőként beszámolt, egy 50 éves férfi rendszeresen önkielégítést végzett a Passzázs sor egyik kirakatára. Nem sokkal később a hatóságok azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyt, akit elfogtak, gyanúsítottként kihallgattak és őrizetbe vettek, majd kezdeményezték letartóztatását.

Frusztráció, irreális vágyak

Szmolka Orsolya, pszichológus lapunk megkeresésére elmondta, a férfit nagy valószínűség szerint komoly szexuális frusztráltság gyötri, amiért sikertelen a nők körében.

 – Feltehetően ez nem történt volna meg, ha kapna pozitív visszajelzéseket a nők körében.

A pornóipar nagyban hozzájárul ahhoz, hogy irreális vágyak alakuljanak ki emberekben, ezért érzik sokan úgy, hogy elérhetetlen számukra egy valós partner.

Innen ered a felnőtt magazinokra való maszturbálás is, amelynek egy sajátos típusával találkozhattunk most – jegyezte meg.

Megszűnt kapcsolat a külvilággal

Jelen esetben nem egy pornóújság, hanem egy E-sport bár kirakata volt a projekciós felület. A szakértő szerint ez kétségbeesés olyan válfaja, amikor az alany kapcsolata megszűnik a külvilággal.

–Nem kizárható, hogy játszott azzal a videójátékkal, amelyben a karakter szerepel. Felruházhatta olyan tulajdonságokkal, amelyekkel nem rendelkezik majd ezután arra vágyott, hogy a valóságban is találkozzon vele.

A kétségbeesés olyan szintje ez, amikor megszűnik az illető kapcsolata a külvilággal. Csak az álomképre gondol, ettől merevedési problémái is előfordulhatnak. Elképzelhető, hogy másképpen nem tud ejakulálni – fejtegette az okokat a pszichológus.

Miért kaparta le a szemét?

Megírtuk, hogy a női figura szemét – pontosabban a szeme előtt lévő kirakatot – erőteljesen összekarcolta a felajzott férfi. A pszichológus szerint az illetőnek rendkívül alacsony az önbizalma, ezért, ha nőkkel találkozik zavarban, feszélyezve érzi magát, ezért rongálhatta meg a kirakatot.  

–A dolog hátterében egy gyerekkori trauma állhat, de az is elképzelhető, hogy az anyjával való rossz viszonytól eredeztethető.

Vélhetően kisebbrendűnek érzi magát a nők társaságában, ezért elkezd szorongani. Ezt az agresszív megnyilvánulást is valószínűleg szorongás okozta, feltehetően zavarta, hogy a vágyainak tárgya őt „figyeli” – fogalmazott a lélekgyógyász.

Hogyan tovább?

Szmolka Orsolya a történtek ismeretében úgy véli, az 50 éves férfinek mindenképpen pszichiátriai kezelésre van szüksége.

Előző sztori

Szijjártó Kiskundorozsmán: nyomás alá helyezték a szerb-magyar gázvezetéket

KÉPGALÉRIA!
Következő sztori

Kettős bemutatóval érkezik a Szegedi Kortárs Balett