PROMO

Kipróbáltuk az LG Velvet 4G mobilt

Kipróbáltuk az LG Velvet 4G mobilt

2021. augusztus 30., hétfő
Kipróbáltuk az LG Velvet 4G mobilt

Tény, hogy az LG mobil üzletága kevésbé meghatározó a maga szegmenségen, ami részben a termékek változó minőségével magyarázható. Tény az is, hogy a kilenc évvel ezelőtt megjelent Optimus G óta az LG olyan szarvashibákat követett el, amelyek alapjaiban rengették meg a mobiljaikba vetett bizalmat; sokan emlékezhetnek még a kijelző-ragasztás hibájára, illetve a térerő és az üzemidő kapcsán jelentkező problémákra. Rossz nyelvvel azt is mondhatnánk, hogy ezek után a felső-középkategóriás LG egyszerűen nem tudta megnyerni a vásárlók bizalmát, ezért most átnevezéssel igyekszik helyrehozni a széria ázsióját.

A Velvet tervezői a külsőben látták meg lehetőséget, ennek megfelelően igyekeztek is felülni a minimalista lóra, ami a letisztultság mellett csillogóan fényes hátlapokkal operál. Egyedinek nem nevezhetjük ezt a törekvést, hiszen ezeket a dizájnalapokat elsősorban a Huawei készülékekkel azonosítjuk, ennek ellenére a Velvet külseje telitalálat. A hosszú, de keskeny testet a függőlegesen elhelyezett kamerakarikák még inkább kihangsúlyozzák.

Az alumíniumkeret valódi prémiumhatást kölcsönöz a készüléknek. Ha szemügyre vesszük az előlapot, fekete kávát találunk, amit a gyártó az említett alumíniumkerettel spékel meg. A prémiumhatás adott, de sokak számára furcsa megoldás ez. Mondhatnánk, szokni kell.

A készüléktest fogása rendben lenne, a keskeny forma nagyszerű ergonómiai adottságokkal rendelkezik, vagyis rendelkezne, de az anyaghasználat miatt a készülék csúszkál a kezünkben. Mindenképpen ajánlott egy jobb tok használata, ami kiküszöböli ezt a csorbát. A gombok esetében egyáltalán nem tapasztalunk lötyögést, maga a készülék is feszes és stabil, tökéletesek az illesztések és a súlya is rendben van. Kár azért a csúszós felületért.

A kijelző 6,8 inch átmérővel rendelkezik, amihez 1080x2460 pixel felbontás társul. A már említett fekete káva minden oldalon jelen van, de sehol sem zavaró. A gyönyörű színekért és a valódi feketéért P-OLED technológia felel; komoly maximális fényerőre és tökéletes kontrasztra számíthatunk. Hiányérzetünk csupán a képfrissítési ráta kapcsán lehet; a Velvet maradt a 60 Hz-nél, amit sok konkurens készülék ebben az árkategóriában már megugrott.

Érdemes említeni a készülék védelmi specifikációt. A Velvet IP68-as védelemmel rendelkezik, vagyis nem csupán a fröccsenő víznek, hanem 1,5 méter mély merítésnek is képes ellenállni fél óráig, persze csak abban az esetben, ha a készülék még nem volt szétkapva, illetve a tömítések viszonylag újak. Ne csobbanjunk vele a medencében, de ha véletlenül beleejtjük a fürdővízbe, nem kell meghibásodástól tartani. A gyártó MIL-STD-810G minősítést jelölt meg az ütésállóság tekintetében, ez azonban elég nehezen értelmezhető tulajdonság; elsősorban a Gorilla Glass 5 elő- és hátlapnak köszönhető ez az érték.

A Magyarországon – és a világ nagy részén – kapható 4G-s verzió Snapdragon 845 rendszerchippel rendelkezik, ami a 765G-hez képest erősebb többmagos CPU-teljesítményt kínál, négy memóriasávot használ, viszont kisebb a RAM maximális órajele, illetve az adatkommunikációs képességei is gyengébbek. Az Android 10 energiatakarékos kiszolgálást kínál a hardveres erőforrások mögött.

Noha a hátlapi kamerák első ránézésre háromkamerás koncepciónak tűnnek, az egyik kizárólag mélységadatok feldolgozását végzi, így a Velvet gyakorlatilag egy kétkamerás mobil. A 48 megapixeles kamerát 4-1-es pixel binninggel 12 megapixeles fotók készítésére használhatjuk optimálisan; az eredmény korrekt, épp annyit tud, amennyit elvárhatunk ebben az árkategóriában.

Végezetül említsük meg az akkumulátort. A 4300 mAh kapacitás akár kétnapos gyakorlati használatra elegendő, összességében 12 órányi online böngészés képzelhető el átlagos fényerősséget alkalmazva. E téren az egyetlen negatívum a relatív lassú töltés; a 16,7 watt teljesítményű töltővel nagyjából 2 óra 15 perc szükséges a teljes töltöttséghez.

Összességében az LG Velvet (4G) egy korrekt készülék, amelynek elsőként a szépsége és az eleganciája tűnik fel. A megjelenés óta bekövetkezett árcsökkenés sokat javított a készülék ár-érték arányán, így már összességében megvételre ajánlott kategóriába kerülhet.

(Támogatott tartalom / Borítókép forrása: LG.com)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.