Közlekedés

Ismét sokat kell várakoznunk Röszkénél

Ismét sokat kell várakoznunk Röszkénél

2021. augusztus 7., szombat
Ismét sokat kell várakoznunk Röszkénél

Többórás a várakozás a röszkei autópálya-határátkelőhelyen szombat délelőtt a szabadságukról Nyugat-Európából hazatérő és a nyaralásból visszainduló vendégmunkások miatt; a hétvégén a röszkei közúti átkelő ugyanis csak belépésre használható - közölte a rendőrség.

A személygépkocsival Szerbiába tartóknak a röszkei autópálya-határátkelőhelyen három, a Magyarországra érkezőknek négy órát kell várakozniuk.

Az autópálya-határátkelőhely belépőoldalán az autóbusszal érkezőknek kétórás, a kilépőoldalon egyórás várakozásra kell számítaniuk. A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében szombaton, illetve vasárnap 7 és 19 óra között csak a belépő forgalom használhatja a röszkei közúti határátkelőhelyet, ott egy órát kell várakozniuk az utazóknak.

Intenzív a forgalom az ásotthalmi közúti átkelőnél is, ahol mindkét irányban kétórás a sor. A gyorsabb határátlépés érdekében érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felé igénybe vehető a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, mindkettő 7-től 19 óráig üzemel.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival Romániából érkezőknek egy órát, az oda tartóknak két órát kell várakozniuk a határátlépésre. A nagylaki közúti átkelőnél mindkét irányban egyórás a sor. A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán vagy a rendőrségi útinformációs rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.