Ismét sokat kell várakoznunk Röszkénél

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Többórás a várakozás a röszkei autópálya-határátkelőhelyen szombat délelőtt a szabadságukról Nyugat-Európából hazatérő és a nyaralásból visszainduló vendégmunkások miatt; a hétvégén a röszkei közúti átkelő ugyanis csak belépésre használható – közölte a rendőrség.

A személygépkocsival Szerbiába tartóknak a röszkei autópálya-határátkelőhelyen három, a Magyarországra érkezőknek négy órát kell várakozniuk.

Az autópálya-határátkelőhely belépőoldalán az autóbusszal érkezőknek kétórás, a kilépőoldalon egyórás várakozásra kell számítaniuk. A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében szombaton, illetve vasárnap 7 és 19 óra között csak a belépő forgalom használhatja a röszkei közúti határátkelőhelyet, ott egy órát kell várakozniuk az utazóknak.

Intenzív a forgalom az ásotthalmi közúti átkelőnél is, ahol mindkét irányban kétórás a sor. A gyorsabb határátlépés érdekében érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felé igénybe vehető a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, mindkettő 7-től 19 óráig üzemel.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival Romániából érkezőknek egy órát, az oda tartóknak két órát kell várakozniuk a határátlépésre. A nagylaki közúti átkelőnél mindkét irányban egyórás a sor. A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán vagy a rendőrségi útinformációs rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak.

(MTI)

Előző sztori

Újraindultak a vonatok a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon

Következő sztori

Újabb óvoda újul meg Szegeden