Halászlével ünnepelte a szegedi KDNP az államalapítást

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Halászlével és kenyérszenteléssel, több százan ünnepelték együtt Szent István-napját a szegedi kereszténydemokraták. Az eseményen ott voltak a Fidesz-KDNP szegedi önkormányzati képviselői (Bartók Csaba, Chovanecz Kata, Haág Zalán), Polner Eörs, a megyei közgyűlés KDNP-s alelnöke, Kalmár Ferenc miniszteri biztos, a KDNP országos elnökségi tagja is.

– Államalapító Szent István királyunk példájában a magyarság mindig találhat kapaszkodót és iránymutatást az időszerű problémák megoldásához és a jövő kihívásai leküzdéséhez. Ma sincs ez másképpen.

István Magyarországot a Nyugat részévé tette, de kiváló kapcsolatokat ápolt a keleti Bizánccal is. Szívesen fogadott jótanácsot és segítséget külországból, de ha kellett, fegyverrel is megvédte hazánk szuverenitását és függetlenségét a leghatalmasabb európai birodalommal szemben is. És az országot s annak népét kereszténnyé tette. Nem felszínes, taktikai megfontolásból, hanem mély hitbéli meggyőződésből.

-mondta beszédében Haág Zalán. Hozzátette: “Nem csupán formálisan, hanem lelkében akarta megtéríteni, helyes útra vezetni országa lakóit. Imre herceghez intézett intelmei, majd az ifjú trónörökös halálát követően Magyarország Szűz Mária oltalmába ajánlása ékes tanúbizonyságát adják ennek. Nemzetünk és hazánk megmaradása és boldogulása szempontjából azóta sem volt, nincs és nem is lehet más út, csak a keresztény, magyar, Szent István-i út. A jókedvű ünneplés közepette erre emlekeztet bennünket augusztus 20-a”.

Előző sztori

A világ számos vezetője köszöntötte Magyarországot a nemzeti ünnep alkalmából!

Következő sztori

Vajon mit jelent be a kormány? Kormányinfót tartanak SZOMBATON!