Közélet

Állami és EU-s támogatásból újult meg a Kálvária sugárúti idősek otthona főzőkonyhája

Állami és EU-s támogatásból újult meg a Kálvária sugárúti idősek otthona főzőkonyhája

2021. augusztus 19., csütörtök
Állami és EU-s támogatásból újult meg a Kálvária sugárúti idősek otthona főzőkonyhája

A szegedi Kálvária sugárúti idősek otthona főzőkonyhájának bővítése, felújítása és modern konyhatechnológiai eszközökkel történő felszerelése több, mint háromszázmillió forintból valósult meg. Ebből Szeged megyei jogú város önkormányzata közel 110,5 millió Ft saját forrást vállalt, az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 196 millió forint volt. A projekt vissza nem térítendő támogatás segítségével a Területfejlesztési Operatív Program keretében valósult meg.

A Szegedi Kistérség Többcélú Társulása (SZKTT) az Egyesített Szociális Intézmény telephelyeinek felújítását, fejlesztését tűzte ki célul. Az egyik ilyen létesítmény a Kálvária sugárúti Szociális Otthon épületében működő főzőkonyha, mely kapacitását a projekt keretein belül 650 adagosról 1000 adagosra bővítette a Kedvezményezett, azaz az SZKTT.

A kapacitásbővítéssel csökken a külső szolgáltatóktól történő beszerzés mértéke. A bővítményben külön konyhatechnológiai leírás szerinti helyiségek kerültek kialakításra. A konyha teljes területén a padló és a falak burkolata megújult, a nyílászárók ki lettek cserélve, világítás korszerűsítés és teljes belső festés történt, valamint a gépészet, konyhatechnológia teljeskörűen fel lett újítva. Ezen kívül a szükséges irodák ki lettek alakítva, bútorokkal lettek ellátva. Új akadálymentes parkoló, bejárat, rámpa és WC kiépítése is elkészült a fő épületrészbe.

A Kálvária sugárúti beruházás megvalósítására a TOP-6.6.2-15-SG1-2016-00008 számú pályázat keretében nyert támogatást a Kedvezményezett, a projekt pedig idén augusztusban zárul. Szeged város önkormányzata 110 458 238 forinttal, az Európai Unió és a Magyar Állam pedig 195 789 590 forinttal támogatta a fejlesztést.

via Szegedi Kistérségi Többcélú Társulása

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.