Sport

A KAJAKOS TÓTKA SÁNDOR OLIMPIA BAJNOK

A KAJAKOS TÓTKA SÁNDOR OLIMPIA BAJNOK

2021. augusztus 5., csütörtök
A KAJAKOS TÓTKA SÁNDOR OLIMPIA BAJNOK

Kajak egyes 200 méter

Parádésan rajtoltTótka Sándorés végig vezetve lett olimpiai bajnok, bár az olasz Rizza a végén nagyon szorongatta. Rizza végig nagyon jött, de az angol Heath is. A célban az olaszok és az angolok is örültek. Idegőrlő másfél perc kellett, amíg kielemezték a célfotót, ami azt mutatta, hogy Tótka 45 ezreddel nyert. A harmadik Liam Heath lett, Csizmadia Kolos a negyedik.

Negyvenöt ezred döntött

Tótka Sándor – 35,035
Manfredi Rizza – 35,080
Liam Heath – 35,202

Csizmadia Kolos sajnos kicsit beragadt, és bár a végén nagyot hajrázott, ez a negyedik helyhez lett elég.

Milák Kristóf után Tótka a második magyar, aki ifjúsági olimpiai bajnokként lett felnőtt aranyérmes is.

Ez a magyar kajak-kenu sport 84. ötkarikás érme, a 27. aranya - korábban ebben a számban még soha nem sikerült dobogóra sem állni -, a tokiói olimpiai csapat szempontjából pedig a 14. érem, az ötödik arany.

Női kajak kettes 500 méter

Az első rajt nem sikerült. A második indításnál az új-zélandi Carrington rajtolt a legjobban, és a portugál Portela jól kapta indult. FéltávnálCsipes Tamaramár a második,Kozák Danutaötödik volt. Ugyan a táv második felén Csipes remekül versenyezve zárkózott az új-zélandi éllovasra, de utolérni nem tudta. Kozák Danuta egy helyet javított és negyedik lett a dán Jörgensen mögött.

Férfi kajak kettes 1000 méter

A MVMSzegedVEversenyzője Nádas BenceésKopasz Bálint remekül jöttek el a rajttól, 250 méternél a harmadik helyen voltak. Féltávnál már a másodikokként lapátoltak az ausztrálok mögött. A táv második felében a németek és a csehek hosszú hajrát nyitottak, és megelőzték a mieinket, akik hiába jöttek nagyon jól a végén, anegyedikhelyen értek célba.

A szám B-döntőjében nem kezdett jól a Béke Kornél és Varga Ádám páros, elég sokáig a középmezőnyben haladtak, a végén viszont jól hajráztak és a futamban negyedik, összességében a 12. helyet szerezték meg. 

Női kenu egyes 2000 méter

A B-döntőben érdekelt két magyar közül Balla Virág rajtolt jobban, és végig vezetve nyerte meg a futamot, ami 9. helyet jelent összesítésben. Takács Kincső nem indult jól, és csak a mezőny végén haladt, végül a 14. lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.