Közélet

Baleset vetett véget egy motoros trükközéseinek

Baleset vetett véget egy motoros trükközéseinek

2021. július 13., kedd
Baleset vetett véget egy motoros trükközéseinek

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki leszerelte motorjának rendszámtábláit, így hamisítva meg annak egyedi azonosító jeleit.

A gyanúsított még márciusban vásárolt egy nagymotort, amit ezután felelősségbiztosítás és megfelelő vezetői engedély nélkül használt, továbbá a nevére sem íratta a tulajdonát. Április hetedikén egy Szeged melletti kis településen közlekedett a motorral, amiről a rendszámtáblákat előzetesen leszerelte annak érdekében, hogy az előbb felsorolt szabálysértéseket büntetlenül megúszhassa.

Terve azonban nem vált be: a rendőrök felfigyeltek a rendszám nélküli motorra, amit közúti ellenőrzés alá akartak vonni. Ezt megtagadva próbálta menekülőre fogni a vádlott, de mindeközben balesetet szenvedett. A férfit az ügyészség egyedi azonosító jel meghamisításának bűntettével vádolja, vádiratában felelősségének büntetővégzéssel történő megállapítására tett indítványt. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.