Közélet

Viharkár és tűz adott munkát hétvégén a tűzoltóknak

Viharkár és tűz adott munkát hétvégén a tűzoltóknak

2021. június 28., hétfő
Viharkár és tűz adott munkát hétvégén a tűzoltóknak

Mozgalmas hétvégét tudhat maga mögött a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem. A pénteki vihar még másnapra is tartogatott feladatokat számukra, illetve több tűzesethez is riasztották a lánglovagokat.

Kigyulladt egy tizedik emeleti lakás pénteken délután Szegeden. Öt helyi hivatásos egység érkezett a helyszínre, azonnal megkezdték az oltást. Közben a társasház lakói a tűzoltók segítségével biztonságban elhagyták az épületet, három lakót légzőkészülékben kellett kihozni a füsttel telítődött lépcsőházból. A lakás egyik kisszobája égett, a tüzet két vízsugárral fojtották el a tűzoltók. 

A vihar miatt péntek éjjel összesen hat lakossági bejelentés érkezett a szegedi főügyeletre. Kidőlt fák, leszakad ágak akadályozták a közlekedőket, Makóról és Szegedről kérték a tűzoltók segítségét. Senki sem sérült meg, a műszaki mentéseket a városok hivatásos egységei motoros láncfűrész és mentőkötél segítségével végezték el. Egy tiszaszigeti családi házba pedig villám csapott, szintén péntek este. A tetőszerkezet meggyulladt, a tüzet a szegedi hivatásos tűzoltók két egysége oltotta el. Szerencsére senki sem sérült meg. 

A viharral járó erős szél adott munkát a tűzoltóknak szombaton is. Hét helyről érkezett lakossági bejelentés, minden esetben magasban lógó, lehasadt faágaknál, kidőlt fáknál végeztek műszaki mentést a megye egységei. Az ágak veszélyeztették az autósok és a gyalogosok forgalmát is, a távvezetékeket is megrongálták. A legtöbb bejelentés Makóról és Apátfalváról érkezett. A gyors mentéseknek köszönhetően személyi sérülés sehol sem történt.    

Negyven darab szalmabála égett szombaton reggel Makó külterületén. A makói hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat, senki sem sérült meg.

Egy háromszáz négyzetméteres ház égett vasárnap délben Szentesen. A teljes tetőszerkezet kapott lángra, a lángok a szomszédos épületeket is veszélyeztették. A főügyelet a környező városok parancsokságait is riasztotta, Szentes mellett Csongrádról, Kunszentmártonból és Hódmezővásárhelyről is érkeztek egységek a helyszínre. Mintegy harminc tűzoltó, öt vízsugárral, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával végezte el az oltást. A szakszerű beavatkozásnak köszönhetően a környező épületek nem károsodtak, a tűzben személyi sérülés nem történt. 

Szalagkorlátnak ütközött egy autó vasárnap este az M5-ös autópályán Kisteleknél. A kisteleki katasztrófavédelmi őrs egysége teljes útlezárás mellett áramtalanította a járművet, majd biztosította a helyszínt a mentés idejére. Senki sem sérült meg. 

Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Kiemelt képünk illusztráció!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.