Viharkár és tűz adott munkát hétvégén a tűzoltóknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mozgalmas hétvégét tudhat maga mögött a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem. A pénteki vihar még másnapra is tartogatott feladatokat számukra, illetve több tűzesethez is riasztották a lánglovagokat.

Kigyulladt egy tizedik emeleti lakás pénteken délután Szegeden. Öt helyi hivatásos egység érkezett a helyszínre, azonnal megkezdték az oltást. Közben a társasház lakói a tűzoltók segítségével biztonságban elhagyták az épületet, három lakót légzőkészülékben kellett kihozni a füsttel telítődött lépcsőházból. A lakás egyik kisszobája égett, a tüzet két vízsugárral fojtották el a tűzoltók. 

A vihar miatt péntek éjjel összesen hat lakossági bejelentés érkezett a szegedi főügyeletre. Kidőlt fák, leszakad ágak akadályozták a közlekedőket, Makóról és Szegedről kérték a tűzoltók segítségét. Senki sem sérült meg, a műszaki mentéseket a városok hivatásos egységei motoros láncfűrész és mentőkötél segítségével végezték el. Egy tiszaszigeti családi házba pedig villám csapott, szintén péntek este. A tetőszerkezet meggyulladt, a tüzet a szegedi hivatásos tűzoltók két egysége oltotta el. Szerencsére senki sem sérült meg. 

A viharral járó erős szél adott munkát a tűzoltóknak szombaton is. Hét helyről érkezett lakossági bejelentés, minden esetben magasban lógó, lehasadt faágaknál, kidőlt fáknál végeztek műszaki mentést a megye egységei. Az ágak veszélyeztették az autósok és a gyalogosok forgalmát is, a távvezetékeket is megrongálták. A legtöbb bejelentés Makóról és Apátfalváról érkezett. A gyors mentéseknek köszönhetően személyi sérülés sehol sem történt.    

Negyven darab szalmabála égett szombaton reggel Makó külterületén. A makói hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat, senki sem sérült meg.

Egy háromszáz négyzetméteres ház égett vasárnap délben Szentesen. A teljes tetőszerkezet kapott lángra, a lángok a szomszédos épületeket is veszélyeztették. A főügyelet a környező városok parancsokságait is riasztotta, Szentes mellett Csongrádról, Kunszentmártonból és Hódmezővásárhelyről is érkeztek egységek a helyszínre. Mintegy harminc tűzoltó, öt vízsugárral, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával végezte el az oltást. A szakszerű beavatkozásnak köszönhetően a környező épületek nem károsodtak, a tűzben személyi sérülés nem történt. 

Szalagkorlátnak ütközött egy autó vasárnap este az M5-ös autópályán Kisteleknél. A kisteleki katasztrófavédelmi őrs egysége teljes útlezárás mellett áramtalanította a járművet, majd biztosította a helyszínt a mentés idejére. Senki sem sérült meg. 

Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Kiemelt képünk illusztráció!

Előző sztori

Vascsővel ütötte le vetélytársát, aki belehalt a sérüléseibe

Következő sztori

Szúnyogirtás nélkül maradunk ezen a héten