Hírzóna

Magyarország templomokat épít és újít fel

Magyarország templomokat épít és újít fel

2021. június 26., szombat
Magyarország templomokat épít és újít fel

- Magyarország sok-sok nehézség és küzdelme ellenére templomokat épít és újít fel - jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Bökönyben.

Soltész Miklós a 90 millió forintból, kormányzati támogatással felújított görögkatolikus templom újraszentelési ünnepségén arról beszélt, hogy a kereszténység kétezer éves történetét rágalmak, vádak és üldözés kísérte, amelyeket ma ellenünk, keresztény magyarok ellen tapasztalunk.

"Egy olyan Nyugat-Európa osztja nekünk az igét, amely gazdaságilag még működik, de demokráciájában hanyatló, erkölcseiben pedig romokban lévő földrész" - fogalmazott a kormánypárti politikus. Az államtitkár hangsúlyozta: erre nekünk megvan a válaszunk, és kötelessége is kiállni mindenkinek, hívőknek és nem hívőknek egyaránt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.