Meteor

A tegnapi hőség rekordokat döntött

A tegnapi hőség rekordokat döntött

2021. június 24., csütörtök
A tegnapi hőség rekordokat döntött

Mind az országos, mind pedig a budapesti melegrekordok megdőltek tegnap az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései alapján. Ma van a kánikula utolsó, legkeményebb napja, holnapra hidegfronttal érkezik a lehűlés.

Mostanáig a június 23-ai budapesti melegrekord 36,1 fok volt, amelyet 2002-ben mértek. Ennél fél fokkal melegebb volt szerdán Újpesten, ahol 36,6 fokot regisztráltak.

Országosan eddig a legnagyobb csúcs 37,7 fok volt, amelyet szintén 2002-ben rögzítettek Sopronban. Az előzetes adatok szerint a Békés megyei Dombegyházán és a Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfaluban is melegebb volt ennél 0,1 fokkal, így az új országos napi melegrekord 37,8 fok.

Megdőlt továbbá a szegedi rekord is 36,6 fokkal.

Molnár Anna meteorológus szerdai videójában azt mondta: szerda éjszaka sem várható jelentős felfrissülés, 17-23 fok lesz. Csütörtökön lesz az év eddigi legmelegebb napja, 33-39 fok várható. Várhatóan akkor tetőzik a hőség, de pénteken az északnyugati, szombaton már a keleti tájakra is elér a valamivel hűvösebb levegő.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.