Egészség

Durván visszaesett a megyei véradások száma

Durván visszaesett a megyei véradások száma

2021. május 10., hétfő
Durván visszaesett a megyei véradások száma

A szükséges 610 helyett csak 377-en adtak vért Csongrád-Csanád megyében a múlt héten. A Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete szerint ebben nem csupán az játszott szerepet, hogy véradó események maradtak el, hanem sokan az oltások és a koronavírus-fertőzés veszélyei miatt nem mernek donornak jelentkezni.

Pedig a tájékoztatás szerint az oltás egyáltalán nem zárja ki ennek lehetőségét, sőt, védettségi igazolványra sincs szükség hozzá, hiszen a vírus cseppfertőzéssel terjed.

A segélyszervezet május 8-án ünnepelte a Nemzetközi Vöröskereszt Világnapját és már annak apropóján is jelezte: a pandémia mellett is szükség van arra, hogy ne alakuljon ki vérhiány.

A következő két hétben a megye vérellátó osztályai és véradó állomásain lehetőség van szinte minden nap vért adni, de kiemelt véradó események is lesznek, többek között Szegeden a Katolikus Házban, május 15-én.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.