Durván visszaesett a megyei véradások száma

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt héten 38 százalékkal kevesebben adtak vért a Magyar Vöröskereszt tájékoztatása szerint. Az ok szerintük a bizonytalanság

A szükséges 610 helyett csak 377-en adtak vért Csongrád-Csanád megyében a múlt héten. A Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete szerint ebben nem csupán az játszott szerepet, hogy véradó események maradtak el, hanem sokan az oltások és a koronavírus-fertőzés veszélyei miatt nem mernek donornak jelentkezni.

Pedig a tájékoztatás szerint az oltás egyáltalán nem zárja ki ennek lehetőségét, sőt, védettségi igazolványra sincs szükség hozzá, hiszen a vírus cseppfertőzéssel terjed.

A segélyszervezet május 8-án ünnepelte a Nemzetközi Vöröskereszt Világnapját és már annak apropóján is jelezte: a pandémia mellett is szükség van arra, hogy ne alakuljon ki vérhiány.

A következő két hétben a megye vérellátó osztályai és véradó állomásain lehetőség van szinte minden nap vért adni, de kiemelt véradó események is lesznek, többek között Szegeden a Katolikus Házban, május 15-én.

Előző sztori

Szabó Bálint: Botka milliós kárt csinált, most vissza kell fizetni a pénzt

Következő sztori

Koronavírus: 677 új beteg, 91 halott