A Vörös Vénusz születése

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Igaz, Boticelli másként álmodta meg, ám a baloldal festővásznán megjelent Dobrev Klára, mint a DK miniszterelnök jelöltje. Igaz nem egy kagylóból emelkedett ki, hosszú fürtjei sincsenek, ám a politika műtermében mégis született valami. Gyurcsány Ferenc erőteljes ecsetkezelése nyilván nyomot hagy a baloldali koalíció csoportképén és az, akár még egy „Utolsó Vacsorává” is maszatolódhat. Mit ne mondjak pátoszossá sikerült a bejelentés videója. A Gyurcsánynéra „spontán” ráköszönők visszahozták a kommunista majálisok boldog integetését a pártvezetők irányába. „Dobrev we trust” akarták sugallani a képsorok és persze a beszéd is. „Vissza Európába, mindenki Magyarországa, köztársaság”, micsoda remek vízió (egyeseknek). Gyurcsány Ferenc persze kijelentette, hogy ez a projekt teljesen a feleségéé ő nem akar semmilyen felelős posztot betölteni egy esetleges győzelem esetén az új kormányban.

Hiszi a piszi, mondtuk erre már az oviban is. Egyértelmű, hogy Gyurcsány a baloldal erős embere és egy nagy taktikus. Vicces, amikor Jakab Péter vagy Fekete-Győr azt képzelik, hogy ők komoly koalíciós partnerek és egyenrangúak vele. Egyfrászt, kesztyűbábok, vagy a politika retorikájával élve „hasznos idióták” egy nagyobb cél eléréséhez. Ez már régen nem a parizeres melós színjátékról szól, vagy momentumos kisgyerek kertiszékes bohóckodásáról a parlament előtt. Ez már a hatalomról szól. Az ellenségem ellensége a barátom. Ez Gyurcsány taktikája. Tudja, hogy egyedül esélytelen, ezért szépen, aprólékos munkával felépítette zombihadseregét. Kétségtelen jó húzás volt, mivel itt mindenki talál magának szimpatikus arcot. Kunhalmi Ágnes a cukin mosolygó szép nő, Jakab Péter a munkásosztály egyszerű gyermeke (hatmillás fizuval), Fekete- Győr András a budapesti kis okostojások kedvence (ne adjatok a kezébe soha napelemet, mert abból nukleáris katasztrófa lesz), Karácsony Gergely a … na itt elakadtam, mert róla semmit nem lehet írni mivel semmit nem csinál, de mégis sokan szeretik.

Meg ott van még Vadai és Tordai, akik már csak azért dolgoznak, hogy kifizessék a büntetést parlamenti viselkedésükért. Persze sok lumpen alaknak bejön a trágár viselkedés, így nekik is van szerepük az „al in” koalícióban. „Al in”, mint a pókerben, amikor mindent feltesznek egy lapra. Dobrev Klárára viszont az öreg komcsik fognak szavazni, akik még visszasírják az MSZMP-s szépidőket, és persze a vörös oligarchák Gyurcsányék holdudvarából. Ők szakítanának igazán nagyot, hiszen vinnék az összes állami megbízást. Az öreg komcsik pedig fizetnék a magasabb rezsit, az egyre csökkenő nyugdíjukból és már az utcára sem mernének kimenni a migránsok miatt, hiszen határkerítés már nem lenne délen. Szép kis (nép)köztársaság lenne. Szóval van ki ellen, illetve miért küzdenünk itt a konzervatív oldalon. Nem állunk rosszul, tudjátok, Viktor=Victory, nomen est omen Barátaim.

Georg Spöttle

Előző sztori

Koronavírus: csökkent az új betegek száma, de így is 106-an meghaltak

Következő sztori

Hivatalos: kihirdették az SZTE alapítványi működését!