Közélet

Müller Cecília elmondta, hogyan (nem) fertőznek a beoltottak!

Müller Cecília elmondta, hogyan (nem) fertőznek a beoltottak!

2021. április 27., kedd
Müller Cecília elmondta, hogyan (nem) fertőznek a beoltottak!

Mindkét dózis beadását követően a megfertőződési esély rendkívül alacsony: 1 százalékos - közölte a tisztifőorvos. Ez azt jelenti, hogy aki oltott és elkapja a vírust, egyáltalán nem fog tünetet mutatni. Ez pedig alapja annak, hogy nem tudja továbbadni a betegséget - hangsúlyozta Müller Cecília. 

Az oltottakban ugyanis nem alakulnak ki azok a klinikai tünetek,

amelyek során átadhatják a vírust másnak - magyarázta a tisztifőorvos. Ha valaki nem produkálja ezeket a tüneteket, akkor eleve sokkal kisebb esély van arra is, hogy továbbadja a vírust. Hiszen a koronavírus még most is levegőben terjed leginkább. 

Müller Cecília kifejtette, az eredményes vakcinabeszerzéseknek köszönhetően

kedden már megérkezett 480 ezer Szputnyik-V és 355 680 Pfizer-vakcina. A héten még több mint 343 ezer adag AstraZeneca-vakcinát is várnak.

Most már Magyarországon is - széles palettán - rendelkezésre áll az a védőoltás mennyiség, amellyel mindenkit egyenként védetté tehetünk a fertőzéssel, illetve annak súlyos, szövődményes lefolyásával szemben - jelentette ki.

Már csak az egyénen múlik, hogy éljen a védőoltás felvételével - fogalmazott, hangsúlyozva, hogy ez a kiút a járványból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.