Egyetem

Több ezer embert oltanak be a héten a szegedi egyetemen

Több ezer embert oltanak be a héten a szegedi egyetemen

2021. március 10., szerda
Több ezer embert oltanak be a héten a szegedi egyetemen

Szputnyik V-vakcinák érkeztek március 9-én a kora reggeli órákban a Szegedi Tudományegyetemre, amelyek 4060 személy első körös, és 880 személy második körös oltására elegendők. Délutánra pedig további 4680 adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett. Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban ezen kívül még Moderna- és AstraZeneca-oltóanyagból vannak készletek.

A Szegedi Tudományegyetem oltópontjain zavartalanul folytatódik a lakosság és az egészségügyi dolgozók oltása. A hét első felében 1600 egészségügyi dolgozó kapja meg első körös oltását a Moderna típusú vakcinából, és 500 dolgozó a második körös oltását a Pfizer-BioNtech-vakcinából.

A héten 7000 személy oltását végzik el a klinikai oltópontokon, amit az igényekhez mérten rugalmasan tudják alakítani. Ha szükség esetén tömeges oltási feladatot kell ellátni, az SZTE akár 90 oltópontot is tud működtetni.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.