Képgaléria!
/

Tavaszi idő várható a hétvégén hidegfronttal

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Végre kisütött a nap, hosszú téli álmából éledezik a természet. Egyre több növény hajt rügyet, hozz virágot. Még nem teljes a tavaszi színpompa, de ahogy a képek is mutatják Tavasztündér már megérkezett.

Csütörtökön keleten és nyugaton számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol változóan, illetve erősen felhős lesz az ég, de számottevő csapadék nem valószínű, csupán egy-egy helyen fordulhat elő átmenetileg jelentéktelen zápor. Veszít erejéből a szél, már csak délkeleten lehetnek élénk északnyugati széllökések. Napközben 8 és 15 fok között alakul a hőmérséklet – derül ki az Időkép középtávú előrejelzéséből.

Pénteken változóan napos-felhős időre van kilátás, egy-egy gyenge zápor csak elvétve északnyugaton fordulhat elő. Általában gyenge, mérsékelt marad a szél. Tovább enyhül az idő, a legmelegebb órákban 10-18 fokot mérhetünk.

Szombaton az élénk, helyenként erős déli-délnyugati szélben már 13-20 fok közé melegedhet a levegő. Majd délután északnyugat felől egy hidegfront érkezhet északnyugatira forduló széllel, záporokkal, néhol akár zivatarral.

Vasárnap az ország nagy részén gyakran lesz felhős az ég, de kisebb eső, zápor csak egy-egy helyen fordulhat elő a nap első felében. A kissé szeles időben 10-15 fokot mérhetünk. A jövő hét első napjai száraz, naposabb időt hozhatnak, a szél veszít erejéből. Újra melegszik az idő, hétfőn 14-21 fok közötti, kedden már az ország nagy részén 20 fok körüli maximumokra van kilátás.

Előző sztori

Forradalmi kutatást végzett az SZTE a gyulladásos betegségek terén

Következő sztori

Orbán Viktor európai uniós csúcstalálkozón vesz részt

Legutóbbi hasonló cikkek