Közélet

Tavaszi idő várható a hétvégén hidegfronttal

Tavaszi idő várható a hétvégén hidegfronttal

2021. március 25., csütörtök
Tavaszi idő várható a hétvégén hidegfronttal

Csütörtökön keleten és nyugaton számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol változóan, illetve erősen felhős lesz az ég, de számottevő csapadék nem valószínű, csupán egy-egy helyen fordulhat elő átmenetileg jelentéktelen zápor. Veszít erejéből a szél, már csak délkeleten lehetnek élénk északnyugati széllökések. Napközben 8 és 15 fok között alakul a hőmérséklet – derül ki az Időkép középtávú előrejelzéséből.

Pénteken változóan napos-felhős időre van kilátás, egy-egy gyenge zápor csak elvétve északnyugaton fordulhat elő. Általában gyenge, mérsékelt marad a szél. Tovább enyhül az idő, a legmelegebb órákban 10-18 fokot mérhetünk.

Szombaton az élénk, helyenként erős déli-délnyugati szélben már 13-20 fok közé melegedhet a levegő. Majd délután északnyugat felől egy hidegfront érkezhet északnyugatira forduló széllel, záporokkal, néhol akár zivatarral.

Vasárnap az ország nagy részén gyakran lesz felhős az ég, de kisebb eső, zápor csak egy-egy helyen fordulhat elő a nap első felében. A kissé szeles időben 10-15 fokot mérhetünk. A jövő hét első napjai száraz, naposabb időt hozhatnak, a szél veszít erejéből. Újra melegszik az idő, hétfőn 14-21 fok közötti, kedden már az ország nagy részén 20 fok körüli maximumokra van kilátás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.