Közélet

Ez nem Hadházy napja volt: a mentők tették helyre a kamuzó politikust!

Ez nem Hadházy napja volt: a mentők tették helyre a kamuzó politikust!

2021. március 19., péntek
Ez nem Hadházy napja volt: a mentők tették helyre a kamuzó politikust!

Hadházy Ákos egy fotót osztott meg a követőivel, amelyen szerinte az látszik, hogy az OMSZ által közölt napi 3500 riasztás helyett valójában 5900 felett volt. Elmondása szerint ez alapján tökéletesen látszik, hogy a helyzet súlyosabb és szerinte a kormány hazudik a közölt adatokról.

"Első pillantásra egy ártalmatlan kép, pedig mindent elmond a helyzet súlyosságáról és a propagandakormány hazudozásáról" - írta a politikus, aki némi matekozás után azt állította:

"Ha az átlagos 3500 hívás helyett 6000 van, az azt jelenti, hogy több, mint 2000 SÚLYOS koronás beteget kellett egy nap alatt kórházba szállítani. Ha ezt felszorozzuk mondjuk tízzel, akkor egészen döbbenetes szám fog kijönni, mennyi lehet az összes fertőzött".

Kamuzott Hadházy és álhíreket terjeszt a mentősök szerint

Az OMSZ nem hagyta annyiban a politikus állításait és arra szólították fel, hogy fejezze be az álhírterjesztést, valamint hogy ne hátráltassa a mentősök munkáját.

"EL A KEZEKKEL A MENTŐKTŐL

Felszólítjuk Hadházy Ákost, hogy fejezze be a rémhírkeltést és ne akadályozza a mentők munkáját!

Hadházy Ákos politikus ma a nyilvánosság előtt egy fényképre hivatkozva hazugsággal vádolta meg a mentőket. Azt állítja, hogy „a helyzet sokkal rosszabb annál, mint amit a kormány és az OMSZ hivatalosan állít”, hiszen szerinte egyetlen nap alatt országszerte valójában nem 4400, hanem több mint 5900 esetet kellett a mentőknek ellátni, ami azt bizonyítja, hogy „a rendszer gyakorlatilag összeomlott”. A politikus állításaival szemben a valóság az, hogy az Országos Mentőszolgálat a jelzett napon, azaz 2021. március 16-án összesen, országosan 4369 feladatot látott el. A Hadházy Ákos által megosztott fényképen a 6000 közeli szám nem a végrehajtott feladatok, hanem az egy nap alatt beérkezett telefonhívások száma, ezek mintegy harmada azonban nem eredményezi, és ezen a napon sem eredményezte mentő küldését, mert a telefonáló például csak információt kért (210316_5918-as szám magyarázata: 2021.03.16. 0:00-tól 2021.03.16. 23:18-ig az Országos Mentőszolgálat 5918 beérkező telefonhívást kezelt). A mentőszolgálat ezekben a napokban rendkívüli terhelés mellett dolgozik, de bajtársaink példamutatóan helytállnak ebben a nehéz időszakban, így az Országos Mentőszolgálat működőképessége, a mentőellátás az ország minden területén biztosított.

Kérjük Hadházy urat, hogy vonja vissza alaptalan vádjait, és a tisztelt politikai szereplőket, hogy valótlan hírekkel, információkkal ne ingassák meg a lakosság mentőkbe vetett bizalmát, ne hátráltassák a frontvonalban dolgozok munkáját ilyen és ehhez hasonló álhírekkel"

- írták a mentősök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.