Politika

Szeméremsértéssel vádolják Donáth László egykori MSZP-s politikust

Szeméremsértéssel vádolják Donáth László egykori MSZP-s politikust

2021. február 5., péntek
Szeméremsértéssel vádolják Donáth László egykori MSZP-s politikust

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a mai napon vádat emelt

egy férfival szemben aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette és folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétsége miatt.

Az ügyészség álláspontja szerint feljelentés, orvosi iratok, tanúvallomások és igazságügyi pszichológus-szakértői vélemény bizonyítja az elkövetett cselekményeket. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben

szabjon ki végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést a vádlottal szemben

– közölte a Magyar Nemzet kérdésére a Fővárosi Főügyészség.

Donáth zaklatási, bántalmazási botránya 2019 augusztusában robbant ki. Akkor a TV2-nek az áldozat férje nyilatkozott, aki szerint felesége véletlenül egy takarítóeszközt hagyott egy szentkép alatt a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetházban, amelyet Donáth László vezet. A férj elmondása szerint volt MSZP-s képviselő ezt meglátva

a falnak szorította a feleségét, és a nyakát szorongatta.

Mint kiderült, a tettlegesség már csak az utolsó csepp volt a pohárban: az evangélikus lelkészként dolgozó Donáth több fiatal nőt is zaklatott. „Sokan és sokáig szenvedtünk tőle. Az idősek és a kövérek megúszták. Ahogy meghallottuk a hangját, amikor bejött az épületbe, már rohantunk. Volt, hogy a WC-be futottunk be előle, mert ha szembetalálkozott vele az ember, akkor mi volt?

»Jöjjön a tornaszobába, kedves!«

És akkor bevitt mindenkit, elkezdett beszélgetni persze, aztán mindig volt egy kis combfogdosás meg fenékpaskolás” – mesélte az egyik áldozat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.